Şubat atamasındaki 30 bin öğretmenin branşları belli oldu

Seçimlerde atanamayan öğretmenlerin atamaları ile ilgili her siyasiden vaatler dinledik. Milli Eğitim Bakanlığı günlerdir süren bir bekleyişi yaptığı açıklama ile bitirdi. 2016 Şubat döneminde ataması yapılacak 30 bin öğretmenin müracaat ve nakil duyurusuna ilişkin branş dağılımı da belli oldu. Açıklamaya göre en çok nakil İngilizce ve Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine olacak.

Şubat atamasındaki 30 bin öğretmenin branşları belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016 Şubat dönemi 30 bin öğretmenlik için müracaat ve nakil duyurusuna ilişkin branş dağılımını açıkladı. En fazla nakil, sınıf, İngilizce ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine olacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, öğretmen atamasına ilişkin branş dağılımının bakanlığın internet sayfasında yayınlandığı bildirildi. 
Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk nakil, yeniden nakil ve kurumlar arası yeniden nakil ve ulusal sporcuların ataması kapsamında nakil yapılacak alanlar ile başvuruya temel olacak taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda 30 bin öğretmen kadrosuna nakil yapılmak üzere müracaat alınacaktır" denildi. 
Buna göre en fazla öğretmen alımı yapılacak branşlar şöyle: 


Bilişim Teknolojilerine bin 208


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 bin 818
 
Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri bin 406
 
İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2 bin 14
 
İngilizce 3 bin 124


Matematik bin 52
 
Okul Öncesi bin 830
 
Rehberlik bin 620,


Sınıf öğretmenliği 3 bin 292


Türk Dili ve Edebiyatı bin 50
 
Türkçe öğretmenliği bin 511


En az öğretmen alımı 1'er kişiyle Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Gemi Yapımı/Gemi Donatım, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Hayvan Sağlığı/Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı/Hayvan Sağlığı, Sanat ve Tasarım/Plastik Sanatlar alanlarına olacak. 


Başvuru ve nakil işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. 


Adaylar, nakil sayfasındaki "ilk nakil","yeniden nakil ve kurumlar arası yeniden nakil" ve ulusal sporcuların ataması" şeklinde düzenlenmiş nakil çeşidini seçmek suretiyle //mebbis.meb.gov.tr ve //ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik müracaat formunu kullanarak 2-8 Şubat 2016 arasında başvurularını yapabilecekler. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 05:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER