Ev Hanımlığından Girişimciliğe Uzanan Başarı Hikâyesi

Ev hanımı Müge Cücü’nün yaptığı tasarımlar ve yarattığı marka ile konsept tasarım dükkanları tarafından çokça aranan markalar arasına girdi. Cücü, markasını oğluna oyuncaklar yapmaya başlaması sayesinde oluşturduğunu söyledi.

Ev Hanımlığından Girişimciliğe Uzanan Başarı Hikâyesi
selcuk

Tasarım dünyası içerisinde 3 yıldır bulunduğunu belirten Müge Cücü, bunun bir ihtiyaçtan doğduğunu dile getirdi. Cücü, “Ben Halkla İlişkiler mezunu bir anneyim. İstanbul’da mesleğimi bir süre yaptım. Daha sonra evlendim ve Antalya’ya yerleştim. Bu süreçte anne oldum ve bir oğlum oldu. Ben, oğlumun doğal oyuncaklarla oynamasını istiyordum ve ona oyuncak tasarlamaya başladım. Daha sonra çevremde bu oyuncaklar beğenildi ve zamanla işe dönüştü. Bir süre sonra kendi markam olan “bymugecucu” ortaya çıktı. Bu zaman zarfında sadece oyuncakla kalmayıp tasarım ürünler de yapmaya başladım. Yaklaşık 3 senedir yarattığım markanın etrafında işlerimi geliştiriyorum ve daha da büyütüyorum” dedi.

Türkiye’de Önemli Markalar İlgi Gösterdi

Türkiye’de konsept tasarım denilince akla gelen markalar tarafından oldukça ilgi gören Müge Cücü, bu sayede müşteri portföyünü oldukça genişletme fırsatı bulduğunu aktardı. Cücü, sözlerine şöyle devam etti: “ İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyükşehirlerde faaliyet gösteren büyük girişimler yaptığım tasarımlara büyük ilgi gösteriyorlar. Yaptığınız bir işin ilgi görmesi ve takdir edilmesi inanılmaz bir motivasyon kaynağı. Üretmek beni oldukça mutlu ediyor”

Üreten Kadın Oldukça Fazla

Ev hanımlığının sadece ev işleri ile ilgilenmek olmadığının altını çizen Müge Cücü, kendi yaşadığı süreçte birçok üreten kadın ile tanıştığını sözlerine ekledi. Cücü, “Ev hanımlığı denilince akla hemen sadece ev işleri ve çocuk ile ilgilenen kadın kavramı geliyor. Ancak markamı oluşturduğum 3 yıllık süreçte benim gibi üreten birçok kadınla tanıştım. Daha önceden bu kadar olduğumuzu bilmiyordum. Kadınların özellikle ev hanımlarının üretim yapması beni çok mutlu ediyor. Ev hanımlığı demek üretmemek değildir. Tam tersine üreterek çoğalmaktır. Bizler üretip hem kendimize hem ailemize katkı sağlayarak geleceğe yatırım yapabiliriz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER