Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Ramazan Bayramının 9 gün olması iç turizmde hareketliliğe yol açtı. Önümüzdeki Kurban bayramı içinde kaç gün tatil olacağı şimdiden merak edilir oldu. Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Turizm Bakanı Nabi Avcı 'dan bu konuda da açıklamalar geldi.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?
Ramazan Bayramının 9 gün olması iç turizmde hareketliliğe yol açtı. Önümüzdeki Kurban bayramı içinde kaç gün tatil olacağı şimdiden merak edilir oldu.
Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Turizm Bakanı Nabi Avcı 'dan bu konuda da açıklamalar geldi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Saat 09.15'te Çankaya Köşkü'ndeki başlayan toplantı saat 12.00'de sona erdi.
 
Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın toplantısında konuştu. Konuşmasının satırbaşları şöyle:
 
Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapah Numan Kurtulmuş, bayramdaki trafik kazalarıyla ilgili konuşurken "Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın" dedi
 
Hükümet Sözcüsü Numan kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı ile ilgili açıklama yaptı.
 
İşte Kurtulmuş’un açıklamasından satır başları:
 
"Ölümlü trafik kazasında ciddi bir azalışın olduğunu görüyoruz. Yollardaki kör noktaların tespit edilerek buralara yoğunlaşılmasında bunun payı var. Ama yine de çok büyük bir rakamdır. Türkiye’de trafik kazalarında sıfır can kaybı için çaba göstermeliyiz. Bir ulusal seferberlik mantığı ile alınacak tedbirlerin yerine getirilmesi zorunludur. Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın.
 
"Osman Gazi Köprüsü'nün bölge halkımızın emrinde ne kadar önemli bir ihtiyacı gidereceği açıktır. Günde ortalama 100 bin geçiş olmuş, 9 günde ortalama 1 milyona yakın geçiş olmuştur. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
 
Bayram sırasında ülkemizin birçok yerinde sel felaketleri oldu. Süratle bu zararların giderilmesi için çalışmalar tamamlanıyor. Bu afetlerle ilgili ortaya çıkan zararlar tespit edilecek ve yaralar mümkün olduğu kısa süre içerisinde sarılacak.
 
İNŞA ve İHYA ÇALIŞMALARI: Birileri terörle birlikte istediği şey, Türkiye'de duygusal kopuşun olmasıdır. Çok şükür bunu elde edemiyorlar. Türkiye'de hiçkimse diğerini öteki olarak görmüyor. Bu ülkenin Kürtleri de, Türkleri kadar sahipleridir. Terörle mücadele sırasında ortaya çıkan tablonun süratle değiştirilmesi için bu sosyal rehabilitasyonu sağlayacak çalışmaları değerlendirildi. İnşa konusunda atılması planlanan adımlar gözden geçirildi. 
 
EKONOMİK MÜJDELER: Geçen Bakanlar Kurulu'nda ilan edilen maddeler çok büyük destek gördü. Yatırımların teşviki ve ekonominin canlandırılmasına ilişkin bazı yasal tedbirler de gerekecek. Meclis tatile girmeden bu yasaların çıkarılacağını müjdelemek isterim. 
 
AB BAKANLIĞI'NIN SUNUMU: İngiltere'nin AB'den çıkmasından sonra yeni bir ekonomik ve siyasal sürecin başladığı aşikardır. Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler de kendi rotasında ilerlemektedir. 33. faslın açılması ve bu sürecin Türkiye açısından da yürütüldüğünün önemli bir göstergesidir. Türkiye'nin terörle mücadele içinde olduğu bu dönemde 6 ayda 2 faslın açılması, Türkiye'nin terörle mücadele ederken demokratik kazanımlarını sürdürdüğünün göstergesidir. 
 
SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ: Suriyeli mültecilerin güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri, ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmalar biliniyor. Vatandaşlık verilmesi konusunda çalışmalar tamamlanmadı. Bu çalışma netleşmiş değildir. Bu çalışmayı İçişleri Bakanlığı yürütüyor. 
 
Avcı: Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün


Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili açıklama yaptı.


NTV yayınına katılan Avcı, Kurban Bayramı tatilinin muhtemelen 9 gün olacağını söyledi.


Avcı şunları kaydetti: "Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili iç turizmde hareketlenmeye neden oldu. Kurban Bayramı, Pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak."

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER