Otobüs biletlerine Ramazan bayramı zammı gelecek mi?

Ramazan bayramının yaklaşması sebebiyle şimdiden otobüs biletlerinin yarısından fazlası tükendi. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, bayram öncesinde otobüs bileti fiyatları hakkında da açıklama yaptı.

Otobüs biletlerine Ramazan bayramı zammı gelecek mi?

RAMAZAN Bayramı öncesinde yolcu otobüslerinde biletlerin büyük bölümü tükendi. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, sektörde en yoğun sezonun her yıl 15 Mayıs-15 Ekim tarihlerinde gerçekleştiğini ifade ederek, "Bu yıl sezon, sektör için kötü başladı" dedi. Erdoğan, "Bayram dolayısıyla yolculuklar 10 Temmuz'da başlıyor. Yoğun talep nedeniyle biletlerin büyük kısmı tükendi. Güzergahlar ağırlıklı olarak tatil yörelerine" dedi. 

7 MİLYONA HİZMET VERECEĞİZ


349 otobüs firmasının 8 bin otobüsle hizmet verdiğini belirten Erdoğan, B2 ve D2 yetki belgeli otobüslere izin verilmesi için başvuruda bulunduklarını, iznin çıkmasıyla yaklaşık 7 milyon yolcuya hizmet vereceklerine dikkat çekti.


2 bin ek araç


Bakanlık izninin alınması durumunda yaklaşık 2 bin otobüsün daha devreye gireceğini dile getiren Erdoğan, bilet fiyatlarına zamlı tarife uygulanacağı yönündeki söylentilerin de gerçek olmadığını vurguladı. Erdoğan, "Firmaların yüzde 30 indirim yapma imkanı var ancak bunu tatil sezonlarında uygulamıyorlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 06:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER