Rus turistlerin yerine İranlı turistler gelmeye başladı

Rusya'da yaşanan ekonomik kriz, turizm sektörüne büyük darbe vurunca, turizmciler çareyi farklı ülkelere yönelmekte buldular. İlk kez düzenlenen Tahran - Bodrum seferinde gelen 152 İranlı turist modern görünümleri ile Rus turistlerin yerini aratmadılar.

Rus turistlerin yerine İranlı turistler gelmeye başladı
selcuk

 Merkezi Antalya'da bulunan Prado Tour Seyahat Acentesi ve İranlı Hope Tour organizasyonu ile bugünden itibaren Tahran-Bodrum, Bodrum Tahran uçak seferleri başladı. Corendon hava yollarına ait uçak ile bugün saat 14.00'de Milas Bodrum Havalimanı'na gelen 152 İranlı turisti Prado Tour Seyahat Acentesi Genel Müdürü Ufuk Şimşek karşıladı.



Havalimanının dış hatlar terminalinden çıkan İranlı turistler modern kıyafetler içinde Bodrum sokaklarında dolaşmaya başladı.



Bu ay haftada 1 kez, Çarşamba günleri karşılıklı olarak Tahran - Bodrum, Bodrum - Tahran seferlerinin yapılacağını belirten Genel Müdür Şimşek "Yaklaşık 10 yıldır Tahran'dan Bodrum'a seferler yoktu. Bugün bir ilki gerçekleştirdik. Önümüzdeki aydan itibaren sefer sayısını 3'e çıkaracağız. Bu yıl içerisinde Bodrum'a 10 bine yakın İranlı turist gelecek. Ayrıca Antalya'ya yaptığımız operasyonla İranlı turist sayısı 45 bini bulacak. Bodrum'daki beş yıldızlı otellerde tatil yapacak İranlı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisi çok büyük, sadece ABD'nin uyguladığı ambargo nedeni ile yaşanan sıkıntılar var. Bu konuda sıkıntı aşılır, Türk ve İranlı üst düzey Bakanlık temsilcileri biraz daha yakınlaşma sağlarsa ülkemize ve Bodrum'a gelen İranlı turist sayısında çok önemli artışlar sağlayabiliriz" dedi.



İranlı turistler otobüslerle Bodrum şehir merkezinde kalacakları otellere hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 04:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER