Beyaz TV yi İzlemeyin Çağrısı

Ahlak değerlerini hiçe sayan Beyaz TV'yi izlememeye davet ediyoruz.

Manisa Son Haber
Beyaz TV yi İzlemeyin Çağrısı

Ahlak dışı söylemleriyle Boşnak kadınlara aşağılayıcı söylemlerde bulunan sözde spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı’yı, Beyaz TV ekranlarına bir daha çıkarmayacağına söz veren Osman Gökçek sözünde durmadı. Ahlak dışı söylemlerde bulunan kişiyi ekranlara çıkarması Boşnak camiasında olduğu gibi ahlaki değerlere önem veren halktan tepki çekmeye devam ediyor. İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği bir bildiri yayınlayarak Beyaz TV sahibi Osman Gökçek’i verdiği sözü tutmaya davet etti. Dernek, ayrıca Boşnaklara ve ahlaki değerlere önem veren Türk halkını da Beyaz TV’yi protesto etmeye ve izlememeye davet etti.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

19 Kasım 2017 gecesi Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında Boşnak kadınlarımıza karşı aşağılayıcı kelimeler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı denen şahıs Türkiye’de faaliyet gösteren dernek ve federasyonların açtığı davalarda mahkeme tarafından Boşnak kadınları aşağılayan söylemi nedeniyle mahkum edilmiş ve suçlu bulunmuştu. 

Beyaz TV sahibi Osman Gökçek’in söz vermesine rağmen adı BEYAZ ekranı KARA’ya dönüşmüştür. 12 Eylül'de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programına yeniden çıkması hangi anlama gelmektedir. 

Osman Gökçek, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak kadınlarını aşağıladığı söylemleri onaylıyorum mu demek istiyor?.

Özellikle Bosna’da savaş mağduru olan kadınlarımıza ve tüm Boşnakların manevi değerlerine aşağılayıcı ifadeler kullanan bu şahzı ekranlarda görmek istemiyoruz.

Rasim Ozan Kütahyalı birlik ve beraberliğimize ağır bir darbe vurmuştur. 

Bu ırkçı söylemler yalnız Boşnak kadınlara değil bütün kadınlara söylenmiş olarak görüyor ve düşünüyoruz.

Beyaz TV’nin sahibi Osman Gökçek’in verdiği sözü tutmalarını bu şahsı da Beyaz TV ekranlarında Boşnaklar olarak bir daha görmek istemediğimizi ifade ediyoruz.

Reyting uğruna ahlak kurallarını hiçe sayan bir kişinin yeniden ekranlara çıkması yalnızca Boşnak kadınları ve halkı değil ahlak kurallarına önem veren her kesimin vicdanını sızlatmıştır.

Ahlaksızların TV kanallarında boy göstermesine olanak sağlayanlar da bu Ahlaksız söylemin birer parçası olduklarını unutmasınlar. 

Başta Boşnaklar olarak tüm Türk halkını Beyaz TV’yi ekranlarından silmeye davet ediyoruz. 

Ahlaka önem veren her vatandaşımızı BEYAZ TV’yi PROTESTO etmeye davet ediyoruz.

Çağrımız Ahlak değerlerini hiçe sayan BEYAZ TV’yi izmemeye davet ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘Muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır.’ Dediği muhacırlardan, tüm ülkemize çağrımızdır.

İZMİR Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu
 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER