Cansel Bağlı'nın annesi konuştu

Manisa Son Haber yine nasıl gazetecilik yapılır dersi veriyor. Geçtiğimiz Cuma günü bir dere kenarında vahşice katledilen 17 yaşındaki Cansel Bağlı’nın cesedinin bulunmasının ardından. Ülke gündemine düşen bu haber tüm televizyonların ana haber bültenlerinde günlerce yer alırken, ulusal yayın yapan gazetelerde de bu haber sür manşetten görülmüştü. Demirci Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Demirci Jandarma Komutanlığı ve Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan özel ekipte Cansel Bağlı cinayetini aydınlatabilmek için yoğun bir çalışma başlatmıştı.

Cansel Bağlı'nın annesi konuştu
 Manisa Son Haber yine nasıl gazetecilik yapılır dersi veriyor.

Geçtiğimiz Cuma günü bir dere kenarında vahşice katledilen 17 yaşındaki Cansel Bağlı’nın cesedinin bulunmasının ardından.

Ülke gündemine düşen bu haber tüm televizyonların ana haber bültenlerinde günlerce yer alırken, ulusal yayın yapan gazetelerde de bu haber sür manşetten görülmüştü.

Demirci Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Demirci Jandarma Komutanlığı ve Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan özel ekipte Cansel Bağlı cinayetini aydınlatabilmek için yoğun bir çalışma başlatmıştı.

Yapılan aramalar, sorgulanan ve ifadelerine başvurulanların ardından ifadelerindeki çelişkiler, bazı deliller ve özellikle kollarında tırnak izi zannedilen çizikler bulunan Cansel’in 59 yaşındaki babası Mehmet Bağlı ile 30 yaşındaki Ağabeyi Akın Bağlı Demirci Cumhuriyet Savcılığınca Mahkemeye sevk edilmiş, uzun saatler süren bir yargılamanın ardından da mahkemece tutuklanarak Salihli Cezaevine gönderilmişti.

Cansel Bağlı’nın cesedi Demirci Cumhuriyet Savcılığınca bulunduğu yerden alınarak otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Cesedi Pazar günü Demirci ilçesine bağlı Hüdük Mahallesine getirilen Cansel Bağlı’nın cenazesi iftara 1 saat kala kılınan cenaze namazının ardından Mahalle mezarlığında toprağa verilmişti.

Cenazenin toprağa verilmesinden bir gün sonra ise Cansel’in sevgili olduğu iddia edilen ve 4 yıldır aşk yaşadıkları herkes tarafından bilinen 19 yaşındaki F.Y cinayetten sonra her yerde aranmasına rağmen bulunamamıştı. F.Y’nin Hüdük Mahallesinde görüldüğü ihbarının ardından olay yerine hareket eden Jandarma ekipleri F.Y’yi Cansel bağlı’nın mezarı başında tarım ilacı içerek yarı baygın vaziyette bularak Köprübaşı Devlet Hastanesine kaldırmıştı.

Durumunun ciddiyetini koruduğu teşhisiyle aynı gece Salihli Devlet Hastanesine sevk edilen gencin burada tedavisi sürdürülmüş ve ertesi gün Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderilmişti.

Günlerdir süren haber maratonunun ardından cinayetle ilgili soruşturma halen devam ederken, Cansel Bağlı’nın annesi Nurhayat Bağlı ‘da soruşturma kapsamında ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Eşi ve oğlu tutuklanan,17 yaşındaki kızının vahşice öldürülerek toprağa verilmesinin ardından, kendisine ulaşan tüm gazete ve televizyoncuların tekliflerini ret ederek onların röportaj ve haber çekimi için taleplerini geri çeviren acılı anne Nurhayat Bağlı suskunluğunu sadece Manisa Son Haber için bozdu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Temiz’e konuşan Nurhayat Bağlı kızının cinayetinin ardından çıkan haberleri takip ettiklerini, aile olarak yapılan bazı uydurma ve senaryo haberlerin kendilerini ve yakınlarını rahatsız ettiğinin altını çizerek, Mustafa Temiz’in kendisiyle röportaj yapmak için ulaştığında bu haberleri değerlendirdiğini ve bu güne kadar kendisinin yaptığı haberlerde gerçeği yansıtan ve kamuoyunu yanıltmayan haberler olduğuna kanaat getirdiğini söyledi.

 

Evinin kapılarını Manisa Son Haber’e açan Nurhayat Bağlı kızının yaşamından, aile yaşantılarından ve cinayete kadar yaşanan tüm süreçleri Mustafa Temiz’e anlattı.



 

Kızının kaybolduğu günden itibaren tüm detayları anlatan Bağlı, Temiz’in sorduğu sorulara da içtenlikle yanıt verdi.



17 yaşında cinayete kurban giden Cansel Bağlı’nın acılı annesi Nurhayat Bağlı ile Mustafa Temiz’in yaptığı röportajı çok yakında sitemizde bulacaksınız.





Cansel ne gün ve nasıl kayboldu?

Cansel’in geçmişinde yaşanan tüm gerçekler neler?

Tutuklanan baba ile Cansel’in baba-kız ilişkileri nasıldı?

Ağabey Akın Bağlı İzmir’de çalışırken niçin Hüdük Mahallesine geldi?

Öldürülen genç kızın sevgilisi F.Y ile neler yaşadıkları?

Anne Nurhayat Bağlı’ya göre cinayeti kim işledi?

Tüm bu soruların yanıtları ve Cansel Bağlı’nın dramatik sonunu hazırlayan tüm gerçekleri bu röportajda bulacaksınız.

Telefonda ve masada değil sahada yaptığı haberlerle okurlarının gönlünde taht kuran, cesur gazeteci Mustafa Temiz’in Cansel Bağlı haberleri ülke gündemine girerken, annesi Nurhayat Bağlı ile yaptığı bu röportajı da yine gündeme bomba gibi düşecek.

Manisa Son Haber farkı ile haberde Temiz imzasına dikkat diyor, çok yakında bu röportajı kaçırmayın diye tekrarlıyoruz.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER