Çiftçi emeklilere 5 bin TL yola çıktı! Gözler Erdoğan'ın Kabine Sonrası Açıklamasında

Kabine toplantısı başladı.. Saatler sonra Cumhurbaşkanı kabine toplantısı sonrasında yine açıklamalarda bulunacak. Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan çiftçi belgeli ve ÇKS kaydı olan emeklilerin çalışan emekli gibi görülerek 5 bin TL ikramiyenin ödenmemesi tepkileri Külliyenin duvarlarında da nihayet çınladı...

Çiftçi emeklilere 5 bin TL yola çıktı! Gözler Erdoğan'ın Kabine Sonrası Açıklamasında

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olan emekli çiftçilere 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası bu konuda açıklama yapması bekleniyor.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak verilen emekli ikramiyesinden birçok kesim yararlanamamıştı.
Emekli ikramiyesini yalnızca çalışmayan emekliler aldı.

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri 5000 bin TL ikramiyeden yararlanırken Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı bulunan emekliler kapsam dışında bırakıldı.

Büyük hayal kırıklığı yaratan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

5 bin TL'lik ikramiyeyi Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olan emekli çiftçiler alamamıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiftçi Kayıt Sistemi ÇKS kaydı olan emekli çiftçiler için talimat verdiği iddia edilmişti.
Halk Tv Ekonomi Yazarı Olcay Aydilek'in ekonomi kulislerinden edindiği bilgilere göre Erdoğan'ın, Kabine toplantısının ardından bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

Aydilek'in verdiği bilgilere göre emekli ikramiyesinin kapmasının genişletilmesi de gündeme gelebilir.

Erdoğan'ın son dakikada bir sürpriz olmazsa çiftçi kayıt sistemine kayıtlı emekli çiftçilerin emekli ikramiyesinden yararlandırılacağını açıklaması bekleniyor.

Gözler Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILDI!

5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri 12.2 milyon çalışmayan emeklinin hesabına yatırıldı. Emekli olup çalışmaya devam eden vatandaşların kapsam dışında bırakıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyeleri tek seferlik olarak ödendi.

SGK ödemeleri 11-12-13 Kasım'da, Bağkur ödemeleri 14 Kasım'da yapıldı. Dul ve yetimlere ise bu tutarın aylıktaki hisseye göre yapılması 11 Kasım gününden itibaren yapıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Macit tufan
Macit tufan - 6 ay Önce

Bende emekliyim malım yok ama sskden çıkmış baykurluyum sildirdim yinede yatarmi 28maasimi alicam yatarmi

SIRADAKİ HABER