Grup Yorum 30. Yıl konseri her şeye rağmen yapıldı

İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan Grup Yorum konseri, mahkeme kararı ile birlikte yapılabildi. Grup Yorum 30. Yıl konseri bu sene büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Mahkemenin konsere izin vermesine rağmen, Emniyet güçlerinin konseri engellemeye çalışması büyük tartışmalara neden olurken, yüz binlerce kişinin katılımıyla konser yapıldı.

Grup Yorum 30. Yıl konseri her şeye rağmen yapıldı

İstanbul Valiliğinin yasakladığı Grup Yorum’un konseri, alınan mahkeme kararının ardından gerçekleştirildi. Grup Yorum’un düzenlediği 30. Yıl konseri büyük tartışmalara neden oldu. Mahkeme kararıyla konsere izin verilmiş olmasına karşın, Emniyet güçlerinin konsere müdahale ederek engellemeye çalışmaları da tartışmalara sebebiyet verirken, pek çok insanın katılımıyla konser gerçekleştirildi.

Grup Yorum tarafından düzenlenen 30. Yıl konserlerinden ilk ikisi Adana ve İzmir illerinde gerçekleştirilmişti. Üçüncü konserin durağı ise İstanbul ili olarak belirlenmişti. İstanbul Valiliğinin iki defa yasakladığı konserin yasağı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nden çıkan karar ile kaldırıldı ve konser Bakırköy’de yer alan Halk Pazarı Meydanı’nda yapıldı.

Pek çok kişinin katılımıyla gerçekleşen konserde 30 sene önce müzik dünyasına giriş yapma hedefiyle yola çıkan grubun sitemleri de oldu. Konserlerinin yasaklanıp kasetlerinin toplandığını belirten grup üyeleri şarkılarıyla bu baskılara direneceklerini dile getirdiler.

John Baez de Sahnedeydi

Konsere ABD asıllı folk sanatçısı ve polis operasyonları esnasında kırılan gitarıyla akıllarda yer edinen John Baez de konuk sanatçı olarak katıldı. Operasyonlarda kırılan gitar kendisine hediye edilen Baez, müziğin önüne yasaklar konmasının bir zavallılık belirtisi olduğunu, konserde de Gezi Parkı olaylarındaki gençler için şarkı söylediğini açıkladı.



Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2017, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER