Suriye'ye Sınır ötesi operasyon her an başlayabilir

Suriye'nin Türkiye sınırında oluşturulan Kürt Koridoru planının Türkiye için büyük bir tehdit olduğunu belirten üst düzey askeri yetkililer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu planı bozmak için harekete geçtiğini ve bu konuda kararlı olduklarını açıkladılar.

Suriye'ye Sınır ötesi operasyon her an başlayabilir

 Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan Kürt Koridoru'na müdahalede Genelkurmay kararlı!





Kordiorun Genelkurmay açısından öncelikli tehdit olduğunu belirten üst düzey askeri yetkililer, TSK'nın bu planı bozmak üzere harekete geçtiğini belirtti.



Kürt koridoruna müdahale planı, Ankara'nın en önemli gündem maddesi. Bu konuda hükümet gerekli çalışmaları yürütüyor. Ancak basında, TSK'nın planlara ayak direttiği iddia edildi. Üst düzey askeri yetkililer bu iddiaya yanıt verdi.



Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'ın haberine göre, Genelkurmay "askeri harekat için tüm sorumlulukları üslenmeye hazırız" dedi. 



Askeri yetkililer, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiçbir ferdi kendisine verilen emrin yükleyeceği sorumluluktan kaçmaz" dedi. Genelkurmay'ın çekince ve uyarıları olduğu ise, "Ancak bu emri en iyi şekilde yerine getirecek şartların oluşmasını sağlar. Bu şartların sağlanması için yetkili mercilerden gerekli talepte bulunur" ifadeleriyle dile getirildi. Verilen emirlere karşı, ayak sürüme iddialarının ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genel karakteriyle bağdaşmayacağı vurgulandı.



Habere göre, Genelkurmay operasyon öncesinde Rusya, İran, ABD gibi devletlerle temas edilmesi, hatta Şam’la da iletişim kurulmasını istiyor.



Bu gelişmeler yaşanırken, Genelkurmay'ın hazırlıkları ise en üst seviyede sürüyor. Afrin ile Aynel Arab arasındaki Cebralus'un PYD'nin kontrolüne geçmemesi TSK'nın askeri planının odak noktasını oluşturuyor.


Askerler, "kontrollü bir güvenlik kuşağı oluşturulabileceği" görüşünde. Sınırda konuşlu bulanan 40 kilometre menzilli toplar ve diğer ateş gücüyle TSK'nın söz konusu bölgeyi kontrol etmesi mümkün olacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 03:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER