Havalar soğuyor

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı geldi. Gündüz ve akşam saatlerindeki ısının birden düşmesi sonucu bu hava değişikliği hastalıklara da yol açabiliyor.

Havalar soğuyor
Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı geldi. Gündüz ve akşam saatlerindeki ısının birden düşmesi sonucu bu hava değişikliği hastalıklara da yol açabiliyor.  Kazakları hazırlayın diyor soğuk hava için sizleri bugünden uyarıyoruz.
Bölgemizin Karadeniz Üzerinden Gelen Soğuk Havanın Etkisine Gireceği ve Hava Sıcaklıklarının Hissedilir Derecede Azalacağı Tahmin Ediliyor!
Yapılan son değerlendirmelere göre; Çarşamba(14.11.2018) gününden itibaren bölgemiz Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.
Soğuk havayla birlikte, Bölgenin kuzey kesimlerinde (Balıkesir, Çanakkale) görülecek yağmurun yüksek kesimlerde yer-yer karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.
En yüksek hava sıcaklıklarının; İzmir’de 11-12, Aydın’da 17-18, Manisa’da 12-13, Balıkesir’de 9-10 ve Çanakkale’de 9-10 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise bölgemizin iç ve kuzey kesimlerinde 0 derece ve altına düşmesi bekleniyor. Başta tarımsal üretimle uğraşan vatandaşlarımız olmak üzere ilgililerin ani sıcaklık düşmesinin yaratabileceği olumsuzluklara karşı (don olayı ve buzlanma) dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.






Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER