Manisa Filistin’e destek için yürüdü

Milli İrade Platformu tarafından Manisa Hükümet Konağı önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar gerçekleştirilen Filistin’e destek yürüyüşüne ellerinde Türk ve Filistin barağı taşıyan yüzlerce Manisalı katıldı, İsrail’e tepki yağdı.

Manisa Filistin’e destek için yürüdü

Manisalılar, katil İsrail’in bomba yağdırdığı, çocukları, kadınları öldürdüğü Filistin ve Gazze’ye destek vermek için geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen ‘Filistin’e Destek Yürüyüşü’ Manisa Hükümet Konağı önünde başladı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşe AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir, Haşim Yener Bilir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla ‘Katil İsrail Filistin’den defol’ sloganları attı, tekbirler getirdi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda TÜGVA Manisa İl Temsilcisi Osman Güreser, Cihannüma Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç birer konuşma yaparak Filistin’in yanında olduklarını belirtti, İsrail’e tepki gösterdi.

BARO’DAN DA DESTEK GELDİ

Filistin’de yaşanan zulme bir tepki de Manisa Baro Başkanlığı'ndan geldi. Baro Başkanı Ümit Rona, beraberinde Baro üyeleri ile bir açıklama yaparak yaşanan insanlık dramını kınadı. İsrail ve Filistin topraklarında sivilleri hedef alarak yapılan saldırıların insanlık için ağır bir travma olduğunu söyleyen Rona, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tüm taraflara hemen çatışmaya son verme ve özellikle sivilleri koruma çağrısında bulunuyoruz. Savaşın derhal durdurulmasını, sivillerin koruma altına alınmasını ve uluslararası hukuka uygun olarak yapılacak müzakerelerle İsrail ve Filistin arasındaki anlaşmazlığa adil bir çözüm bulunması çağrısında bulunuyoruz. Bir yönü ile Hamas ve diğer silahlı gruplanın uluslararası hukuka göre savaş suçu anlamına gelen sivillere yönelik saldırılarını ve sivilleri rehin almasını kınıyor, diğer yönü ile de İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından konutların ve altyapının bombalanması da dahil olmak üzere İsrail güçlerinin misillemeyi aşan saldırılarını da kınıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2023, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER