Mehmet Şevket Eygi hayatını kaybetti

Bir dönem 1959 yılında Bugün gazetesinde yazdığı yazılarla günü birlik gelişmelerin kanaat önderi de olan, uzun yıllar Milli Gazetede “Takvimden Yapraklar” köşesinin yazarı Mehmet Şevket Eygi hayatını kaybetti.

Mehmet Şevket Eygi hayatını kaybetti

Gazeteci yazar Mehmet Şevket Eygi, bir süre tedavi gördüğü hastaneden evine taburcu edilmişti. Bugün tekrar rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Eygi, tedaviye cevap veremedi ve hayatını kaybetti. Eygi’nin yakınlarının verdiği bilgilere göre; Mehmet Şevket Eygi, dün akşam saat 22.32’de hayata gözlerini yumdu. Eygi’nin cenazesi yarın İkindi namazını müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacak.

“Dostlarımdan biri ona sahip çıksın”
Eygi, “Haberiniz var mı, soruyor musunuz” başlıklı yazısının sonunda şu satırları kaleme almıştı: “Vefatımda kedim sağ olursa, dostlarımdan biri ona sahip çıksın, evine götürsün, ölünceye kadar baksın. Öldüğünde cesedini beyaz bir beze sarıp temiz bir yere gömsün. Mütevazı bir hayvandır. Az yer, çok sevgi ister. Gördüğü sevginin on katını verir. Bakan sevap kazanır. Bu iyiliği yapacak olana şimdiden dua ediyorum, teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yaşında hayatını kaybeden gazeteci yazar Mehmed Şevket Eygi'nin yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu. Erdoğan, Twitter’daki hesabından paylaştığı taziye mesajında, “Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan Muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mehmed Şevket Eygi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

EYGİ BİR DÖNEM YAZDIĞI YAZILARLA KİTLELERE YÖN VERMİŞTİ

Taksim'de 6. Filo'yu protesto edenlere saldıranlar sabah saatlerinde Beyazıt ve Dolmabahçe'de toplu namaz kılmışlardı. Onları bir araya getiren Mehmet Şevket Eygi'nin Bugün'de yayınlanan "Namaza çağrı" yazısıydı. Eygi, Kanlı Pazar'ın yaşandığı gün yayınlanan yazısında "Cihada hazır olunuz" diyordu.
Bugün'ün 14 Şubat'taki manşeti "Kızıl bayrak asanlara son ihtar"dı. Haberin spotunda "Müslüman İstanbul halkı! Kızıllara gereken cevabı vermek için bugün saat 14'te Beyazıt Meydanına gel" deniyordu.

Aynı gün Mehmet Şevket Eygi'nin "Namaza Davet" başlıklı yazısı yayınlanıyordu. Eygi yazısında 16 Şubat'ta Beyazıt Camisinde yapılacak toplu namaza çağrı yapıyordu:

"Cihad yapmalı. Malıyla, canıyla, ilmiyle diliyle her şeyiyle Allah için, Din için, Kur'an için Resul (S.A.) için savaşmalı. Mücadeleci bir Müslüman olmalı.

"Müslüman kardeşlerim Türkiye'de komünizm, masonluk, Siyonizm ve deccalizm yıkılmalıdır.

"NOT: Dikkatli olalım. Tahrikler yapılabilir. Kapılmayalım. Sadece namaz, o kadar. Kafirler bizim cemaatimizi görünce hapı yutarlar zaten. Metodumuz adem-i şiddettir."

Eygi bir dönem yazdığı yazılarıyla ABD destekçisi islami yazar olarak tanındı ve kanlı pazar olarak bilinen olayların yaşanmasında kitleleri harekete geçiren yazılarıyla da tarihe geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER