Selami Selçuk halka yine doğruları söylemedi işte belgeler!

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ruhsatsız ve kaçak yaptığı kongre merkezi ile ilgili sessizliğini 09.Mayıs.2018 tarihli Demirci’de yayınlanan mahalli gazeteye yaptığı açıklama ile bozdu.

Selami Selçuk halka yine doğruları söylemedi işte belgeler!
selcuk
 MUSTAFA TEMİZ-ÖZEL HABER

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ruhsatsız ve kaçak yaptığı kongre merkezi ile ilgili sessizliğini 09.Mayıs.2018 tarihli Demirci’de yayınlanan mahalli gazeteye yaptığı açıklama ile bozdu.

Belediyenin internet sitesinde de yayınlanan aynı açıklamanın içinde yine çelişkiler ve doğru olmayan bilgiler adeta birbirine girmiş şekilde kamuoyuna servis edildi.

Demircililere demagojinin her türlü lisanını kullanarak açıklama yapan Sayın Selçuk maalesef yine kendi açıklamasında “suç işlediğini “ de itiraf ediyor.

Buradan ilk önce bu itirafın yasalar çerçevesinde suç olduğunun altını çizerek İçişleri Bakanlığını ve Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum.

Şimdi Başkan Selçuk’un açıklamasına ve her satırına belgelerle cevap verelim.

Olabildiğince basitleştirerek herkesin konuyu rahat anlaması için elimden geleni yapıyorum.
Başlıklara göre giderek olayı herkes anlayabilecek.
Önce aşağıdaki videoyu izleyin.


Bu video Manisa merkezli ve uydudan ulusal yayın yapan Manisa Medya Televizyonunun 22.Mart.2018 günü yayınlanan ana haber bültenindeki haber.

Yuvarlağın içindeki tarih 22 Mart.2018 bu tarih haberin yayınlandığı tarihtir.

Bu tarihten tam 5 gün sonra ben gelen bir ihbarı değerlendirerek BİMER aracılığıyla bilgi istedim.
BİMER'e yazdığım evrakın ekran görüntüsü aşağıda lütfen tarihe dikkat ediniz..

Yukarıdaki televizyon haberinin yayınlanmasından tam 5 gün sonra ben yapılan bu kongre merkezi ile ilgili BİMER'e
27. Mart.2018 günü soru sormuşum.


Peki Sayın Başkan yerel gazeteye ve belediyenin internet sitesine yaptığı açıklamada ne diyor.
"Aciliyetle Orman İdaresine 2/B kapsamında arsanın belediyemize tahsis edilmesini talep ettik"
Bu ifade doğru değil. Sayın Selçuk yine halktan gerçekleri kaçırıyor.Doğruları söylemiyor demagoji yapıp bu çelişkiyi ortaya çıkaran ve kamu adına görev yapan bir gazeteciyi yani beni halkın önüne atmaya çalışıyor.

İNŞAAT YARIYA GELMİŞ, BAŞKAN KAMERALARA KONUŞURKEN GÖRÜLÜYOR OYSA ORMAN ARAZİSİNE GİRİLELİ YAKLAŞIK 2 HAFTA OLMUŞ..BURADA ORMAN İŞLETMESİNİN NEREDE OLDUĞUNU DA SORMAK GEREKİYOR..

İŞTE RESMİ BELGE......
Başkan Selçuk yerel gazetedeki açıklamasında "Aciliyetle orman idaresine 2/B kapsamında arsanın belediyemize tahsis edilmesini talep ettik" 
diyor ya, hayır bu doğru değil.
Benim BİMER'e yazdığım yazının tarihi 27.Mart.2018 işte bu yazıdan haberi oluyor ve panikle acilliyetle bu tarih çelişkisinin sonradan önlerine çıkabileceğini düşünemiyorlar. 
Bakın inşaat yarıya gelmişken, televizyonlarda demeç verilmişken tam 7 gün sonra, sanki hiç orman arazisine tecavüz ve işgal yapılmamış, inşaat alanında kazma vurulmamış gibi ilk talep resmi yazısınıyazarak  başkan yardımcısı Mustafa Ünlü imzasıyla resmi talep yapıyorlar.
işte belge tarihe dikkat edin. Tarih 29 Mart.2018..

Ayın 22'sinde televizyona kongre merkezi yapıyoruz diye demeç veren Sayın Selçuk inşaat yarılanmışken, nasıl aciliyetle orman idaresinden arazi istemiş ve inşaata başlamış.
Bu yazının tarihi yani orman idaresinden ilk talep yazısının tarihi 29 Mart 2018 başkanın televizyona konuşması 22 Mart ve neredeyse inşaat bitmek üzere...
Takdir Demirci Kamuoyunundur.

Şimdi başkana sormak lazım.
Hani aciliyetle ormandan araziyi talep etmiştin..?
Bu koca bir yalan buna belge derler belge.....
İnşaata başlamışsın, Orman İdaresi uykuda seni görmüyor veya görüyor da siyaseten görmezlikten geliyor, sen inşaatı yarılamış televizyon röportajını vermişsin, iş Ankara'ya varınca senin de kulağına kar suyu kaçırılınca, yasak savmak için bu yazıyı yazdırıyorsun ama yerel gazetede aciliyetle araziyi talep ettik inşaata öyle başladık demeye getiriyorsun, yazık çok yazık yine gerçekleri Demirci halkından kaçırıyorsun..
Başkan alıştık sen bunu hep yapıyorsun.

Ormandan gelen resmi yanıt yazı da aşağıda..Orada da izin verilmiş değil, tahsis veya 2/b kapsamında belediyeye bir devir söz konusu bile değil. Genel müdürlüğe gönderdik onay gelirse bakacağız anlamına gelen resmi bir cevap var.

HABER MANŞETTEN YAYINLANDI NİYE YALANLAYAMIYORSUN?
NİYE TEKZİP DAVASI AÇAMIYORSUN?

Başkan Selçuk kongreye geleceklerin sayısını vermiş yardımcılarıyla birlikte bu 400 kişi falan ediyor hesabıyla, CİMER, BİMER,Bakanlık ve Savcılığa yapılan şikayetlerden sonra bu kongre Manisa'ya kaydırıldı derken de doğruları söylemiyor. Hayır bu kongre programa göre Cuma günü Eğitim Fakültesi içinde yine yapılacak.
Gecekondu Kongre Merkezi için devletin en saygın kurumlarını da bu ifadesiyle itibarsızlaştırıyor.
Sayın Selçuk, BİMER, CİMER, BAKANLIK, SAVCILIK kurumları yasa tanımayan, personeline mobing uygulayan, yargı kararına uymayan, kamunun kaynaklarını keyfine göre har vurup harman savuran, kul hakkı gözetmeyen senin gibi başkanlar için var.

Ne yapacaktım yani?
Elime tek kırmayı alıp ılıca deresinde önüne geçip burası orman arazisi giremezsiniz mi diyecektim.
Hayır elbette yasal olarak, demokratik hukuk devleti esasları içinde adalet dağıtan, bu devletin en saygın kurumlarına dilekçe verip seni ve zihniyetini zorbalığını, hukuk tanımazlığını, milli servetin hakkını şikayet edecektim ve ettim. 
Sonuç ; Adalet kazandı. Sen o gecekondu kongre merkezinde boşu boşuna milletin parasını gömdüğün yerde kongreyi yapamadın. 

Bir defa böyle devlet adamı anlayışı olmaz.
Zaman yoktu biz inşaata başladık bir yandan da yazıyı yazdık, iş yürüsün kongre gününe inşaat yetişsin demek bu nedir ya? Böyle bir devlet işleyişi ve anlayışı olabilir mi?
 

Sen yaptın çattın.
Şimdi Orman idaresi ben bu araziyi veremem derse ne olacak?

Memleketin kurumlarında hala iyi ki aklı başında adamlar da var. Dekanın bir lafıyla dağları devirip milletin orman arazisini gasp ederek inşaat kondu yapanlara meydan vermiyorlar.
Demirci şayet dekan bey ile başkan Selçuk'un kafasıyla böyle ruhsatsız ve kaçak yapıda akademik bilimsel bir toplantıyı yapsa idi ve bu toplantının ardından bu kongre merkezinin gecekondu merkezi olduğu ortaya çıksaydı, işte esas rezalet o zaman olur memleket rezil olurdu rezil.

BAŞKAN SELÇUK'A SON MESAJ!
Yerel gazetedeki açıklamanızda ben ve arkamdakilere şikayet mevzusu için gönül koymuşsun. Selami Selçuk'a şahsen zarar verme gibi bir durumum yok, aksine haberlerimle sizin ufkunuzu ve gözünüzü açmaya çalışıyorum. Arkamda da kimse yok.
Ben önce demokratik hukuk devletinin faziletlerine, yüreğime, bileğime ve kalemime güvenirim.
Ben işimi yaparken kimseden akılda, destek de almam. Sen benim bu huyumu aslında iyi bilirsin Sayın Başkan.

Taşeron işçinin kullandığı makam arabasıyla meclis üyelerinle Simav panayırına giderken, kaza yaptığınızda yaptığım haberi görerek İzmir'den arayan eski dava arkadaşına "arabada çizik bile yok, bizde iyiyiz, sen bakma Mustafa Temiz'in haberlerine" demiştin ya...Çizik bile yok dediğin arabayı fersah fersah kaçırsanda bulmuş ve hurdaya dönmüş halini fotoğraflayarak yine haber yapmıştım ya.
Hatırladınız mı?
Bu kaçak inşaatta buna benzer bir konu oldu.

Kanun var, yasa var bu ülkede sen öyle her canının istediği gibi davranamazsın.
Belediyenin kaynaklarını ben yaparsam olur diyerek har vurup harman savuramazsın.
Kongreyi kaçak merkezde yapamayınca beni Allah'a havale etmişsin. Bence sıkıntı yok.
Yalnız şunu hatırlatırım yalan ile iman bir arada olmaz, bu Allah'ın gücüne giderse karışmam ona göre..
Yalan söyleyeni Allah taş eder taş.
Mustafa Temiz
10.05.2018













Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 02:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER