Suriyeli mülteciler için hazırlanan saatler Demirci'de mi dağıtıldı?

Manisa'nın Demirci ilçesinde yapılan hıdırellez şenliklerinde AKP'li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk şenliklerde çocuklara Arap rakamlarının olduğu duvar saati hediye etti.

Manisa Son Haber
Suriyeli mülteciler için hazırlanan saatler Demirci'de mi dağıtıldı?

AKP'Lİ DEMİRCİ BELEDİYE BAŞKANI HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNDE ÇOCUKLARA ARAPÇA RAKAMLI DUVAR SAATİ HEDİYE ETTİ

Demirci ilçesinde baharın müjdesi sayılan hıdırellez şenlikleri ilçenin Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında yapıldı. 
Demirci Belediyesi tarafından Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında düzenlenen hıdrellez ve uçurtma şenliğine Belediye Başkanı Selami Selçuk, eşi Güzide Selçuk, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bilal Yılmaz, MHP ve AKP'li Belediye Meclis Üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Hıdrellez etkinliğinde Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.
Daha sonra çocuklar ve gençlerin katılımı ile halat çekme, yumurta taşıma, sandalye kapmaca ve çuval yarışları düzenlendi. Yarışmalarda  birinci olanlara belediye tarafından rakamları Arapça rakamlardan oluşan duvar saati ve çocuklara da oyuncaklar dağıtıldı. 


ARAPÇA HARFLİ SAAT VATANDAŞLARDAN TEPKİ ÇEKTİ


Şenlikler sırasında dağıtılan içinde Demirci Belediyesi logosu, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk yazılı ve saati gösteren rakamların arapça olduğu duvar saati vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada bu arapça rakamlar yazılı saatler ironi yapılarak paylaşımlar da yapıldı. Vatandaşlar arapça rakam yazılı saatleri dağıtan belediye başkanı Selçuk,  MHP ve AKP'li meclis üyelerini eleştirerek " arapça saat dağıtanlar sonra çıkıp meydanlarda yerlilikten, millilikten bahsedecekler, Demirci'de böyle bir hassas durumda bu nasıl olabilir, yoksa Mülteciler için hazırlanan saatler yanlışlıkla Demirci'de mi dağıtıldı" diyerek tepki gösterdiler.


Yarışmalarda birinci olanlara başkan Selçuk başta olmak üzere  AKP ve MHP'li belediye meclis üyeleri de aynı saatleri hediye etti.


DEMİRCİ BELEDİYESİNİN İNTERNET SİTESİNDE HABER YANILTILARAK VERİLDİ

Hıdırellez şenlikleriyle ilgili AKP'li Demirci Belediye Başkanının bu etkinliği haber olarak da servis edildi. Haber içeriğinde görselleriyle çelişki olmasına rağmen çocuklara dağıtılan duvar saatleri kol saati olarak yayınlandı.

HABER-Mustafa Temiz
 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2022, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER