Tedbirlere uyulmadı Virüs hortladı! 2 mahalle, 1 sokak, 11 bina karantinaya alındı

Koronavirüs salgınındaki tedbirlerde esneklik vaka sayılarının artışına sebep oluyor. Vatandaşların Sağlık Bakanlığının "tedbiri elden bırakmak yok" uyarılarına kulak asmayarak, normal hayata geçiş yapılmış gibi yaşam sürmesi ve virüsün yayılması için ortamları oluşturması vaka sayılarını artırıyor.

Manisa Son Haber
Tedbirlere uyulmadı Virüs hortladı! 2 mahalle, 1 sokak, 11 bina karantinaya alındı

Şanlıurfa'da virüs alarmı verildi. Karantina kararları vaka artışından sonra peşi sıra gelmeye başladı. İlk açıklamalara göre 2 Mahalle, 1 sokak ve 11 binada tedbir amaçlı karantina ilan edildi, tedbirler ve kontroller had safhaya getirildi.
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye, Karaköprü, Viranşehir, Birecik, Halfeti ve Siverek ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıkınca yeni karantina kararları alındı.

Gelişme üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında Birecik'in Böğürtlen Mahallesi, Siverek'in Erbey Mahallesi, Halfeti'nin Özmüş Mahallesi Yolgeçer Sokağı ile Eyyübiye'de 4, Karaköprü'de 2, Viranşehir'de 3, Birecik'te 1 ve Siverek'te 1 binanın 14 gün karantinaya alınmasına karar verdi.

Öte yandan, Haliliye'nin Acaryurt Mahallesi, Eyyübiye'nin Selman Mahallesi Selman Sokağı ile Haliliye, Karaköprü, Viranşehir, Siverek ve Eyyübiye ilçelerindeki 9 binada uygulanan karantina ise 14 günlük sürenin dolmasının ardından sona erdirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER