Vali, Kaymakam, Bakan yaralı işçi sayılarında kafaları karıştırdı! CHP'li Başevirgen, gerçek yaralı işçi sayısını açıkladı

Mustafa Temiz- Manisa Son Haber- Bu akşam saatlerinde metan gazı sıkışması sonucu İzmir'in Kınık ilçesinde bulunan Polyak Eynez maden sahasında meydana gelen patlama sonrası, resmi açıklama beklendi.

Manisa Son Haber
Vali, Kaymakam, Bakan yaralı işçi sayılarında kafaları karıştırdı! CHP'li Başevirgen, gerçek yaralı işçi sayısını açıkladı

İzmir Valisi, Kınık Kaymakamlığı ve Sağlık bakanı yaptıkları farklı açıklamalarla  kafaları karıştırdı. Doğru rakamı olay yerine giden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Halk TV'den canlı olarak bildirdi.

Bütün vatandaşlar haberi kaygı ile izlerken, gazeteciler resmi makamların yapacağı resmi açıklamaları beklerken yapılan açıklamalar ise kafaları karıştırdı.Vali 22, kaymakam,35, sağlık bakanı 9 olarak yaralı maden işçisi sayısını açıkladı. Patlama haberinin ilk dakikalarında resmi bir makamdan doğru bir açıklama gelmeyince sosyal medyada bilgi kirliliği yaşandı. Ünlü sanatçı Haluk Levent ahbaplar grubundan aldığı rakamı sosyal medya hesabından yazınca vatandaşlar çok üzüldü. Levent, ahbaplar grubunu kaynak göstererek Kınık'taki maden patlamasında 15 maden işçisinin hayatını kaybettiğini yazdı. Daha sonra bu paylaşımın silindiği görüldü.

CHP'Lİ BAŞEVİRGEN VATANDAŞLARA EN DOĞRU BİLGİYİ AKTARAN KİŞİ OLDU

Sosyal medya, TV ve ajanslarda güvenilir bir bilgi alınamadı. Teyide muhtaç bir çok rakam ve haber ise kafaları karıştırdı. CHP'li Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen  Halk TV'ye bağlanarak  15 dakika sonra olay yerinde olacağını ve kamuoyuna net bir bilgiyi vereceğini açıkladı. İlerleyen dakikalarda olay yerine ulaşan Başevirgen, Halk TV'ye bu kez görüntülü bağlanarak patlamada yaralanan işçi sayısının 39 kişi olduğunu, yaralılardan 19'unun Soma Devlet Hastanesi, 6'sının Bergama Devlet Hastanesi, 14'ünün ise Kınık Devlet Hastanesinde tedaviye alındıklarını açıkladı. Yaralıların çoğunun ayakta tedavi gördüklerini ve genel sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu açıklayan Başevirgen, ölü ve ağır yaralı işçinin olmadığını da açıkladı.

BAŞEVİRGEN'İN HALK TV AÇIKLAMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞEVİRGEN MADEN PATLAMASINI GECE BOYUNCA KRİZ MERKEZİNDEN TAKİP ETTİ, YARALI MADEN İŞÇİLERİNİ HSTANEDE ZİYARET ETTİ

Başevirgen gece boyunca patlama sonrası Kınık ilçesinde incelemelerini sürdürdü. Hastanede yaralı işçileri ziyaret ederek onlarla bir süre görüşen milletvekili daha sonra olayın yaşandığı ilçe kriz merkezinde gece boyunca gelişmeleri izlemeye devam etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2021, 03:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER