YSK "İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi iptal, seçim 23 Haziran'da yenilenecek" dedi

YSK tüm ülkenin merakla beklediği kararı verdi. 4’e karşı 7 oyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptal etti. YSK binası önünde saat 18.30’dan itibaren bir hareketlilik gözlendi. Emniyet tedbir anlamında 6 otobüs çevik kuvvet polisinin binanın etrafına yerleştirildiği görüldü.

YSK "İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi iptal, seçim 23 Haziran'da yenilenecek" dedi

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine 7’ye 4 oyla karar verdi. Karar doğrultusunda Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası geri alınacak, İstanbullular 23 Haziran tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimleri için yeniden sandık başına gidecek.
YSK’nin seçimin iptaline yönelik karar vermesinin ardından dolar/TL kuru 6.14 seviyesine kadar yükseldi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
YSK kararının ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti merkezinde hukukçu kurmaylarıyla toplandığı öğrenildi. 

CHP’DEN İLK TEPKİ
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, YSK’nin kararına ilişkin twitter hesabından, “YSK’nın İBB seçimlerinin yenilenmesi kararı aldığı bildiriliyor. Bu bir rezalettir, hukukun katlidir… Türkiye demokrasisi büyük bir darbe almıştır.” yorumunu yaptı.

YSK’nin iptal kararını, sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlük iddiasına dayandırdığı öğrenildi.

İYİ PARTİ’DEN DE TEPKİ GELDİ
İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, YSK kararına tepki gösterdi. Türkkan, “İstanbul seçiminin iptali ile sadece Ak Parti değil, Türkiye çok şey kaybetti. En çok kaybeden de Recep Tayyip Erdoğan oldu.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER