YSK'dan 1 Kasım seçimleri için flaş karar

1 Kasım'da yapılacak erken genel seçimler öncesinde Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki bazı seçim çevrelerinde sandıkların ve seçime katılacak vatandaşların güvenliği için sandıkların birleştirilmesi veya seçmenlerin taşınması konusunda bazı ilçe seçim kurullarının aldığı karar YSK'ya gelmişti. YSK bu konuda flaş bir karar aldı.

YSK'dan 1 Kasım seçimleri için flaş karar
 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım genel seçimleri için gelen talepleri görüşmek üzere toplandı. Toplantıda ele alınan konulardan biri de sandıkların birleştirilmesi tartışmasıydı.


YSK, Doğu ve Güneydoğu'da sandıkların taşınması yönündeki kararlar YSK tarafından oy çokluğuyla reddedildi. YSK, yaptığı yazılı açıklamada, "1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından talepler YSK'nın bugün yapılan toplantısında oy çokluğuyla reddedilmiştir." denildi. İl ve ilçe seçim kurulları, Cizre, Sur, Varto ve Batman başta olmak üzere pek çok bölgede sandık taşıma kararı almıştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER