Başkan Tosun, 1 Yıllık Hizmet Sürecini Değerlendirdi

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Belediye Başkanlığı’ndaki görev süresinin 6. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden daha çok sonra öz kaynak oluşturma, planlama ve projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Tosun, geçmiş bir yılı değerlendirdi.

Manisa Son Haber
Başkan Tosun, 1 Yıllık Hizmet Sürecini Değerlendirdi

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin birinci yıldönümünde yazılı bir mesaj yayımlayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, alt yapıdan üst yapıya, hayata geçirilen projeler ve yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Tosun, “ 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden geçen bir yıllık süre zarfında popülist bir yönetim anlayışından uzak durup, belediyemize öz kaynak oluşturma, planlama ve projeler üzerinde çalıştığımız bir yıl geçirdik. Bir yıllık kısa süre zarfında Kula için büyük önem arz eden ekonomik kalkınmada Kula Deri ve İhtisas Karma Organize Sanayi Bölgesi, ulaşımda üstgeçit ve kavşak projeleri, kentleşmede 300 Toplu Konut, sporda, Gençlik Kampı, Gençlik Merkezi gibi projelerimizde önemli mesafeler kat ettik. İnşallah, Kula’nın geleceği için önemli ve kalıcı bu gibi eserleri önümüzdeki 4 yıllık süreçte birlikte oluşturacağız. Şimdi dünyanın, ülkemizin ve hepimizin içerisinde bulunduğu zorlu bir dönemdeyiz ve yeni tip koronavirüs salgını ile başta hükümetimiz, bakanlıklarımız, tüm kamu kurumları ve belediyeler ve millet olarak topyekûn mücadele içindeyiz. İnanıyorum ki daha güzel günlerde de yine hep birlikte olacak, o söz verdiğimiz projelerimizi hızla tamamlayacağız” dedi.

Başkan Tosun; “Kula’nın Geleceğinin Hazırlığı  İçerisindeyiz”
Başkan Tosun; açıklamasının devamına şu ifadelere yer verdi; “Kula Belediye Başkanı olarak hizmete geldiğimiz ilk günden itibaren hep etkin, verimli, vatandaş odaklı, tarafsız, şeffaf, kamu çıkarlarını esas alan, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik eden yönetim anlayışını benimsedik. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra da bu anlayıştan hareketle kılı kırk yararak başlattığımız 1750 kişiye istihdam hedefiyle 25 Milyon Lirayı bulan dev tekstil fabrikası inşasını tamamlayarak 2019 yılının Haziran ayında faaliyete geçirdik. 16 dönümlük alan üzerine inşa ettiğimiz modern hayvan pazarımız üreticilerimizin hizmetine girdi. 2018’in Eylül ayında başlattığımız Kula şehir içi doğalgaz altyapı hattı çalışmaları muhtelif cadde ve sokaklarında devam ediyor.  Yine Kulamızın ekonomik kalkınma hamlesi olarak gördüğümüz Karma Organize Sanayi Bölgesi ile Kula Dericiler İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Projemiz, 12 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan 31037 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2020 yılı yatırım programına alındı. Bu yöndeki yatırımcı ve iş insanlarıyla ön protokol çalışmalarımız sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğimiz ile ilçemizden geçen D300 karayolu üzerinde alt geçit ve üst geçit projelendirme çalışmalarına başladık.  Yine ulaşımda Alaşehir-Kula yolu  ve 25 metre genişliğinde Cumhuriyet Caddesi bağlantı kavşağı ihalelendirme ve yapım sürecine hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Tosun açıklamasının devamında; "Kültür ve Turizm Bakanlığımız işbirliği Türkiye’nin 2023 Turizm Stratejisine uygun bir şekilde tarihi sokak sağlıklaştırma, Bekirbeyler Evi gibi tarihi evlerin restorasyonu çalışmalarımızda proje aşamasındayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Spor Toto Teşkilatı işbirliğiyle ilçemizde devam eden Kula Spor Kompleksi yeniden ihaleye çıkılarak insaşı sürüyor ve ilçe merkezimize yapılması planlanan Kula Gençlik Merkezi’nin ihalesi yapılarak mayıs başında inşaatına başlayacağız. Yine gençlik ve spor alanında Gökçeören ve Sandal Mahallerimize halı saha, gençlik merkezi ile Kula Gençlik Kampı’nın projelendirme çalışmalarını tamamlama noktasına geldik.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı TOKİ işbirliğiyle ilçemizde yapılması planlanan 300 konut için başvurular alındı, kuraları da 18 Haziran 2020 Perşembe günü gerçekleştirileceğiz. Yine ilçemizin çözüm bekleyen yeni pazar yeri için kamulaştırma çalışmaları tamamlayarak projelendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Tamamladığımız ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz projelerin günü kurtarmaya yönelik işler olmayıp Kulamızın geleceğini şekillendiren faaliyetlerdir. Bu çalışmalarımızda bize güç veren özellikle Kula halkına, Kulalı hemşehrimiz Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Sayın Erkan Akçay ve değerli Manisa Milletvekillerimize, Manisa Valimiz Ahmet Deniz, Kula Kaymakamımız Kemal Duru, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, Belediye Meclis Üyelerimize, Cumhur İttifakı İlçe Temsilcilerimiz Ak Parti İlçe Başkanımız Ahmet Palabıyık, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız Nazım Baytok’a, çalışma arkadaşlarımıza ve emekçilerimize teşekkür ediyorum.  Önümüzde uzun bir yol var. El ele, kol kola yürüyerek hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Güzel olan her şey Kulaya yakışacaktır. Çünkü Kula ve Kula halkı tüm güzelliklere layıktır. Sağlıkla kalın” dedi.

    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER