Google asistan artık Whatsapp ve diğer uygulamaları okuyabilecek

Telefonda o bilgiç ifadeleriyle çoğu zaman zamana karşı yarıştığımız anlarda bize en büyük yardımcı olan Google asistan bundan sonra başta Whatsapp olmak üzere daha birçok uygulamadan gelen mesajları da okuyabilecek. Kullanıcıların özellikle asistanın Whatsapp mesajlarını okuması için geliştirmelerin yapılması isteği de yerine gelmiş olacak.

Google asistan artık Whatsapp ve diğer uygulamaları okuyabilecek

Google Asistan'a "Mesajlarımı oku" komutu verdiğinizde yalnızca standart mesaj uygulamasından veya Hangouts'tan gelen mesajları okuyabiliyordu. Artık daha önce de belirttiğimiz üzere, başta WhatsApp olmak üzere tüm üçüncü taraf uygulamaları destekleyecek. Bunun için Google Asistan'ın bildirimlerinize erişmesine izin vermeniz yeterli. Sizin için sesli olarak mesajları okuyabilecek. Ayrıca bununla kalmayıp mesajlara yanıt da verebileceksiniz.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİLİYOR

Özellik hakkında henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak bazı kullanıcılar yeni özellikten yararlandıklarını aktarıyorlar. Siz de denemek için Google Asistan'a "Mesajlarıma oku" şeklinde komut verebilirsiniz. Bildirimleri okumak için izin isterse yeni özellikten faydalanabileceğiniz manasına geliyor. WhatsApp, Slack, Telegram, Facebook Messenger, Signal, WeChat vb. fark etmeksizin Google Asistan ile ellerinizi kullanmadan mesajlaşabilirsiniz. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2019, 03:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER