Muazzez Akın "Öteye Mektup" kitabının imza gününde Demirci'deydi

Demirci Atıf Akın Kütüphanesi 13-19 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılan Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu mezuniyet şenlikleri kapsamında, Demirci ilçesi Üniversite Caddesi üzerinde açılan stantlarda yer aldı.

Muazzez Akın "Öteye Mektup" kitabının imza gününde Demirci'deydi

93 yaşındaki yazar Muazzez Akın tarafından kaleme alınan, “Öteye Mektup” kitabının satışından elde edilen gelir Demirci Atıf Akın kütüphanesine bağışlandı. Açılan stantta, Atıf Akın Kütüphanesinin müze bölümünde yer alan arşiv fotoğrafların yanısıra ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanan, 1938 yılı basımı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ıslak imzasını taşıyan Nutuk kitabı da sergilendi.

Şenlikler boyunca halkın büyük ilgi gösterdiği stant da çok sayıda ziyaretçi de geldi. Ziyaretçiler “Öteye Mektup” kitabını incelerken, kitabı satın alanlar imza için isimlerini de görevlilere yazdırdı.

Şenliklerde Mezuniyet Yürüyüşünün olduğu gün ilçeye gelen Yazar Muazzez Akın, okurlarının ve Demirci halkının büyük ilgisiyle karşılaştı. Kitabını okurları için imzalayan Akın, okurlarıyla da bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.  Öğrenciler ve Demirci halkı Atıf Akın Kütüphanesine çok sayıda kitap bağışında da bulundu.

Demirci’de okurlarıyla buluşmak ve onlarla bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Akın, gençlere “ kitap okuyun” tavsiyesinde bulundu.

MUAZZEZ AKIN KİMDİR?
1926 doğumlu olan Muazzez Akın iki ilköğretim okulundan başka okulu bulunmayan Demirci’den dışarıya tahsil için giden ilk kız öğrencidir. 1944 İzmir Kız Lisesi mezunudur. Muazzez Akın, 60 yaşında Kur’an-ı Kerim’i, 80 yaşında bilgisayar kullanmayı öğrenmiştir. Koltuk değneği ile İran, Suriye, İsrail, Filistin, İskoçya, Ürdün, İngiltere ve Amerika’ya gitmiştir.

Demirci'den Ankara'ya tahsile gelen bütün gençler Muazzez teyzenin evine konuk olarak kabul ettiği evlatları olmuştur. Bu öğrencilerden oluşan sosyal medyada “Demircili Muazzez Teyze Hayranları” grubu kurulmuş yüzlerce üyesi bulunmaktadır. Yatılı okumanın nasıl bir duygu olduğunu bildiği için öğrencilerin Muazzez annesi olarak onlara destek vermiştir. 87 yaşında iken, 2013 yılı Mart ayında birinci baskısı yapılan kaybettiği eşine "Öteye Mektup" adlı,  anılarını yazdığı kitabı yayımlanmıştır.

Bu kitaptan elde edilen geliri Atıf Akın Kütüphanesine bağışlanmaktadır. Emekli maaşıyla Demirci'deki evininin bir kısmını müze, bir kısmını ise eşinin anısına 20 bin kitaptan oluşan Atıf Akın Kütüphane’sini kurarak eğitime büyük destek vermiştir. 2009 yılında, Türk Kütüphanecilik Derneği tarafından ,”Yılın Kütüphane Dostu ”ödülüne layık görülmüştür. TRT''de yayınlanan "Ömür Dediğin" Programına katılmış, ulusal basında topluma örnek olan yaşamıyla her zaman yer almıştır.


 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2019, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER