AKP Manisa'da bir istifa daha

Manisa AKP bugün gelen istifa ile bir kez daha sarsıldı.Uzun süredir istifa haberleri siyasi kulislerde konuşulan bir isim daha bugün AKP'den istifa ederek bağımsız kaldı.İstifaların arkası gelecek iddiaları ise Manisa'da her yerde konuşulmaya devam ediyor.

AKP Manisa'da bir istifa daha
AKP Manisa bugün gelen istifa haberi ile sarsıldı. Geçen ay yapılan Büyükşehir Belediye Meclisinde istifa eden AKP’li Orkun Şıktaş’lının ardından bugün de AKP Belediye Meclis üyesi Cihan Sarı partisinden istifa ederek bağımsız kaldı. “Hizmet ürettirmemek için muhalefet olmaz” dediği öğrenilen Sarı bugünkü meclis toplantısına bağımsız üye olarak katıldı. İstifa haberinin ardından Manisa AKP’de şok sürerken meclis toplantısından sonra Manisa’da siyasi kulislerde AKP’den istifaların süreceği konuşuluyor. Gelen iddialar arasında AKP’li bazı meclis üyelerinin toplantının hemen ardından Manisa MHP’deki etkin kişilerle birlikte yemeğe gittikleri ve muhtemelen o üyelerinde AKP’den istifa edecekleri iddia ediliyor.

Bugün gelen istifasıyla adeta deprem etkisi yaratan Salihlili AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cihan Sarı, partisinden istifa ederek bağımsızlar safına geçti. Siyasi deneyimi ve ağır kariyeri ile büyük dikkat çeken Cihan Sarı, istifa gerekçesine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak Sarı’nın yakın çevresine Büyükşehir Meclisi’nde partili yöneticileri çok uyardığını, bu uyarıların dikkate alınmadığını söylediği öğrenildi. Cihan Sarı’nın istifasıyla AKP’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki sandalye sayısı 45’e düştü. Böylelikle meclisteki bağımsız üye sayısı Orkun Şıktaşlı ve Cihan Sarı ile birlikte 2’ye çıktı. Yeni meclis aritmetiğine göre, AKP büyükşehir meclisindeki oy çoğunluğunu bir farkla koruyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 22:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
mazika03
mazika03 - 9 yıl Önce

Hizmete bir adım kaldı.meclisi kilitleme ve çalıştırmama egosuyla hareket eden Akp yakında yapılan hizmetlere gıptayla bakacak.sağduyulu hizmet işin siyasete gönül verenler saflarda yerini alacaklar.geçen dönemden bu yana en azından re izyon imar planlarının reddedilmesiňe ve dolayısıyla Manisa nın gelişimine ket vuran beyinler ne yazık ki hala yönetimdeler ve ve buralarda sıkılmadan ve yüzlri kızarmadan oturuyorlar.

SIRADAKİ HABER