Erkeklerin sperm kalitesini düşüren yiyecekler neler ?

Zamana dayalı hayat şartları içinde dengesiz beslendiğimiz gerçeğinin yanında ortaya çıkan bir başka sonuç en çok erkekleri ilgilendiriyor.Ayaküstü beslenmenin temel gıda maddeleri arasında bulunan işlenmiş et ürünlerinin erkekler için tehlike oluşturduğu tespit edildi.Sperm kalitesini bu işlenmiş et mamülleri düşürüyor.

Erkeklerin sperm kalitesini düşüren yiyecekler neler ?
İşlenmiş et ürünlerinin erkekler için sakıncaları ortaya çıkarıldı.Yediğimize içtiğimez dikkat edelim sözü bu araştırma sonucuyla birlikte bir kez daha önem kazanıyor.ABD’li bilim adamları, 2007-2014 yılları arasında Massachusetts General Hospital’da suni döllenme yaptıran 141 çift üzerinde araştırma yaptı. Buna göre, işlenmiş et tüketen erkeklerde sperm kalitesinin düştüğü ortaya çıktı.

Araştırmada, salam, sosis ve pastırma gibi işlenmiş et tüketen erkeklerde döllenme başarısı yüzde 54’te kalırken, işlenmemiş beyaz et tüketen erkeklerde bu oranın yüzde 82 olduğu görüldü. Araştırmada, düzenli olarak işlenmemiş beyaz et tüketen erkeklerin daha az tüketenlere oranla üremede yüzde 13 daha başarılı oldukları da saptandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER