Başkan Selçuk ile ilgili son sözü Bakan Soylu söyleyecek

Manisa ‘nın Demirci ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk ile ilgili soruşturmanın Bakanlığa gönderildiğine dair haber Manisa’da yayın yapan Olay gazetesinde manşet oldu.

Başkan Selçuk ile ilgili son sözü Bakan Soylu söyleyecek
selcuk
 Manisa ‘nın Demirci ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk ile ilgili soruşturmanın Bakanlığa gönderildiğine dair haber Manisa’da yayın yapan Olay gazetesinde manşet oldu.

Demirci Belediyesi ile ilgili CHP’li Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘nun yanıtlaması için verdiği soru önergesi ve hemen ardından yargı kararına uymadığı için hakkında soruşturma açılan konularla ilgili Selami Selçuk cephesinde suskunluk sürüyor.

Demrci’den canlı yayın yapan Manisa Medya TV’deki “Serbest Gündem” programında program moderatörü İsmail Aydın’ın Selçuk’a hakkında daha önce çıkan haberleri ima ederek sorduğu bu haberle ilgili sorulara “ dedikodu” diyerek başka açıklama yapmayan Selçuk için son sözü İçişleri Bakanlığı söyleyecek.

Manisa Olay gazetesinde manşetten verilen Berfin Adıcan’ın haberi şöyle;

Yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında muhakkik tarafından hazırlanan soruşturma dosyası tamamlanarak Manisa Valiliği'ne iletildi. Valilik, muhakkik dosyasını İçişleri Bakanlığı'na gönderecek, bakanlık da Belediye Başkanı'na soruşturma açılıp açılmayacağının kararını verecek.

Demirci Belediyesi’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan Abdul Vahap Dilşeker'in sürgün edildiği gerekçesiyle Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı görevlendirmeyi iptal davasını kazanmasına rağmen belirtilen süre içerisinde göreve döndürülmemesi üzerine Başkan Selami Selçuk için açılan soruşturmada sona gelindi. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında yargı kararına uymadığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada, inceleme raporlarının İçişleri Bakanlığı’na intikal ettiği öne sürüldü. Belediyede Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan Abdul Vahap Dilşeker, 7 Nisan tarihinde Manisa 1. İdare Mahkemesi tarafından görevlendirilmesinin iptal edilmesine rağmen 4 ay boyunca işe geri döndürülmemiş ve Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında Demirci Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı devreye girerek Manisa Valiliği’ne Belediye Başkanı hakkında soruşturma açılıp açılmamasına ilişkin rapor istemiş, Valilik de 9 Ağustos tarihinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak’ı muhakkik tayin etmişti.

BELEDİYE BAŞKANI DA, ÇALIŞAN DA DİNLENDİ

Muhakkik İbrahim Sudak, hem Demirci’de, hem de Manisa’da konuya ilişkin incelemeleri başlattı. Hem mağdur Abdul Vahap Dilşeker’in ifadesini alan, hem de Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ile görüşen İbrahim Sudak, incelemelerini tamamladı.

İNCELEME DOSYASI MANİSA VALİLİĞİ’NE TESLİM EDİLDİ

Yargı kararına uyulmadığı iddialarına ilişkin bir muhakkik dosyası hazırlayan İbrahim Sudak, inceleme sonuçlarını Manisa Valiliği’ne sundu. Manisa Valiliği’nin muhakkik dosyasını, gerekli kararların verilmesi için İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği iddia edildi.


SON KARARI BAKANLIK VERECEK

Soruşturmanın Manisa ayağının tamamlanması ardından son sözü İçişleri Bakanlığı söyleyecek. Bakanlık, muhakkik dosyasını inceleyerek Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında idari bir işlem başlayıp başlatılmayacağına karar verecek.

O DOSYA CUMHURBAŞKANI’NA MI GİDİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ sözlerinin ardından belediye başkanları hakkında başlatılan soruşturma dosyalarının bir örneğinin külliyeye de gittiği iddia ediliyor.


YARGI NE SÖYLEYECEK?

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nın karar vereceği idari soruşturmanın dışında Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un başı yargı ile de dertlenecek. Emsal davalarda yargı kararlarının yok sayılması suçlamasıyla kişiler hakkında TCK’nın 257/1 maddesinin gereği görevi kötüye kullanma suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verildiği görülüyor.


Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER