Cengiz Ergün “Büyükşehir Asıl Şimdi Sahaya Çıkıyor“

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 11 ay boyunca yaptıkları çalışmaları partililere anlattı. İlçelerde büyük projeleri birer birer hayata geçireceklerini açıklayan Başkan Ergün, hayvanseverlere de müjde verdi.

Cengiz Ergün “Büyükşehir Asıl Şimdi Sahaya Çıkıyor“

Başkan Ergün, “ Önümüzdeki 3 ayda büyükşehir tamamen sahada olacak. Asıl şimdi sahada çıkıyoruz. Hayvanseverlere de buradan müjde vereyim. Tüm ilçelerde bir iki ay içinde ihalelerini tamamlayacağımız hayvan barınakları yapılacak” dedi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler İlçe teşkilatı yönetim kurulu toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini teker teker anlattı. Başkan Cengiz Ergün, 11 ayı geride bıraktıklarını belirterek, bu süre içinde çok sıkıntılı bir süreç yaşandığını dile getirdi. Başkan Ergün, “ İlk defa büyükşehir olmanın getirdiği problemler, yeni bir teşkilat yapısı, ilk defa kurulan MASKİ genel müdürlüğü sıfırdan oluştu. 17 ilçemizde sıfırdan yeni büyükşehir hizmet binalarını teşekkül ettik. İç donanımlarını yaptık. Bunlar hep çalışmayla oluyor. Orada çalışan elemanların dağılımını organize ettik. 1000 kişi özel idareden gelmişti. 500’ünün havuza gitmesi yönünde çalışmalar yapıldı. Çok sıkıntılı bir süreç oldu. İlk defa kurulması nedeniyle biraz yorulduk. Ancak geldiğimiz noktada yapılanmamız yüzde 95 bitti. 2015 altıncı ayından itibaren büyükşehir sahada neleri yapabileceğini, önümüzdeki 3 aylık süre içinde tamamen sahada olacak” dedi. 
Hayvanseverlere müjde
Başkan Ergün, hayvanseverlerin barınak sorununa da neşter olacaklarını açıkladı. Başkan Ergün, “Asfaltından taş döşemesine tutun, 9 Nisanda Manisa için katı atık bertaraf tesislerinin ihalesi var. Bu da Manisa için en önemli projelerden bir tanesidir. Tüm ilçelerde arıtmaların yapılması noktasında 7 ilçemizin iller bankası nezdinde ihaleleri başladı. Yönetim kurullarından kararları çıktı. Çeşitli ilçelerimizde meydan otopark, yer altı otoparkları, gençlik merkezlerinin kurulması, MABEM, MASMEK kursları gibi, çocuk eğitim kreşlerimizin yapılması gibi birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bir iki ay içinde ihalesini tamamlayacağımız hayvan barınakları yapılacak. Hayvanseverlere buradan bir müjde vereyim. Hayvan barınaklarının ilçelerimizde konuşlandırılması, örnek bir proje olarak tüm ilçelerde uygulanması gibi diğer hizmetlerin de ilaçlama, itfaiye gibi hizmetleri yapıyoruz. Araç yapılanmamız devam ediyor. Şuanda 288 sayısını görüyorsunuz ama biz 400’e vardık gibi. Bunlar hep hizmet için oluyor. Sahada büyükşehrin adını duyurmak için. Vatandaşa hizmeti daha iyi yapabilmek için.İkiz kuleler devam ediyor. Kent park 30 martta açılışını yapacağız. Hepinizi bekliyoruz” diye konuştu. 
Geçen dönem ne yaptıysak daha fazlasını yapacağız
Ulucami rekreasyon çalışmalarını bitirdiklerini açıklayan Başkan Ergün, açılışı Nisan ayında yapmayı planladıklarını bildirdi. Ancak ilçe belediyelerinin buralara sahip çıktığını kaydeden Başkan Ergün, “Şimdiden açmadan el koyma hesabı var mecliste. Bize lütfen bitmediği için emekliler parkını, kent parkın işi bitmediği için bize bırakmışlar. Başka da park bırakmıyorlar. Bütün Ulupark, Fatih Parkı, Sultan Parkı, Akmescit parkı, bütün Manisa’da ne kadar park varsa el koyuyorlar. İki caddeyi bırakıyorlar büyükşehre. Bunlar Mimar Sinan Bulvarı, mevcut Kenzi Caddesidir. Onu da iki ilçeyi ayırdığı için paylaşamadılar herhâlde. Bunlarla oyalanmayacağız, işimize bakacağız, yeni projelere bakacağız. Kapalı salonumuz yüzme havuzumuz bir aya kadar bitiyor. Ama geçen 5 yılda ne yaptıysak bu dönem daha fazlasını yapacağız. Daha sahaya yeni çıkıyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER