Eski garaj "Perşembe Pazarı" yarasına mimar başkan dokunacak

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler ilçesinde bulunan, Eski Garaj ve Perşembe Pazarı diye bilinen alana yapmayı vadettiği “100. Yıl Kent Meydanı” projesini duyurdu.

Eski garaj "Perşembe Pazarı" yarasına mimar başkan dokunacak


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yaklaşık 7 yıl önce ‘Eski Garaj Yeni Proje’ başlığı ile duyurduğu, ancak vaadin gerçekleştirilememesinin yanı sıra hem pazarcılara hem de vatandaşlara çile olan bölgeye, Ferdi Zeyrek dokunuşu geliyor. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, yaklaşan yerel seçimler öncesinde açıkladığı projelerine Manisa merkezde bulunan eski garaj bölgesini de ekledi. 


İŞTE BÖLGEYE YAPILACAK OLAN PROJELER
Ferdi Zeyrek, 31 Mart seçimlerini kazanması durumunda, Eski Garaj diye bilinen bölgenin çehresini değiştireceğini ve bu bölgede 1200 araçlık otopark, 16 Bin M2’lik meydan, 700 kişilik Çok Amaçlı Salon, sergi alanları, 2 amfi, tarihi müze, kapalı pazaryeri ve çocuk oyun alanları yapacağını açıkladı. 


“AZ KALDI EZİYET BİTECEK”
100. Yıl Kent Meydanı adını verdiği projesini duyuran Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, şunları söyledi;
“Yapmayacakları proje için pazarcıları yerlerinden ettiler, ekmeklerine mani oldular. Yetmezmiş gibi emekçilerimizden yer ücreti de almaya başladılar. Az kaldı eziyet bitecek. Şehzadeler’de verimli kullanılamayan Eski Garaj ve Perşembe Pazarı bölgesini yeni, modern bir çehreye kavuşturup halkımızın hizmetine sunacağız. Yapacağımız 100. Yıl Kent Meydanı’mızı çok yönlü, sosyal hayata ve Manisa ekonomisine can verecek örnek bir meydana dönüştüreceğiz.”


YILLAR SÜREN BİR ÇİLE HALİNE DÖNÜŞMÜŞTÜ
Öte yandan, 2017 yılında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından eski garaj olarak bilinen alana, içerisinde Belediye Hizmet Binası, Kent Müzesi, bin tezgahlık pazaryeri, bin 500 kişilik salon, sinema salonu, kütüphane, kültür merkezi ve gençlik merkezi yapılacağı sözü verilmişti. Cengiz Ergün’ün ‘Eski Garaj Yeni Proje’ adını verdiği projenin sözleşmesi de imzalanmıştı. Yüklenici firma yetkilileri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan projenin iş yapım süresi 750 gün olarak halka duyurulmuştu. Bölgede tezgah açan pazarcılar da adeta yerlerinden edilmiş, sokak sokak yer aramaya mahkum edilmişti. Yapılacak diye açıklanan projede, yıllar sürmesine rağmen hiçbir mesafe alınamayınca, yerlerinden edilen pazarcılar yüksek tezgah kiraları karşılığında bölgeye geri getirilmiş, bölgenin diğer kısmı da açık otopark ve belirli günlerde Açık Oto Pazarı olarak kullanılmaya başlanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER