İnsanlık ölmemiş dedirtti

Manisa'nın Turgutlu ilçesi Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Hasan Hüseyin Coşkun kolundaki damar ve sinirleri kesilen Afganlı için gösterdiği gayret ve uğraşla halkın takdirini kazandı.

Manisa Son Haber
İnsanlık ölmemiş dedirtti
selcuk

Edinilen bilgilere göre bir kaza sonrası kolundaki damar ve sinirleri kesilen ve kolu çalışmaz hale gelen Afganlı Zeynaddin Arap isimli şahsa Manisa Celal Bayar Üniversitesi hastanesine götürdü.
Türkiye Nüfus kağıdı bulunmadığı için tedavisi yapılamayan Arap'a önce nüfus kağıdı çıkarma işlemlerini başlatan Başkan Coşkun, büyük uğraşlarla nüfus kağıdını çıkarmayı başardı ve hastaneye girişi sağladı.
Kollarındaki sinirleri kesilen Afganlı'ya hastanenin mikro cerrahi ünitesinde saatler süren ameliyat gerçekleştirildi. Sinir ve damarlerı dikilen genç Afganlı'nın ameliyatı başarılı geçti ve sağlığına kavuştu.
Genç bir insanın engelli kalmasına seyirci kalmayan Başkan Coşkun'un bu çabası olayı öğrenen büyük küçük herkes tarafındandan takdirle karşılandı.
Coşkun" ülkemle gurur duyuyorum, dünyaya insanlık dersi veren bir milletin ferdi olmaktan çok mutluyum. Dünyanın her yerinde mazlumların ve mağdurların yanında yer alan ülkemin bu olayda da genç bir insanın engelli kalmasına seyirci kalmaması, imkanlarını seferber etmesi beni çok mutlu etti. Bende bu Afganlı genç adama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, hastanedeki sosyal hizmet uzmanları ve hekimler çalışanlar herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan  Zeynaddin Kara ise Türkiye vatandaşı Nüfus kağıdına sahip olduğunu, sağlığına yakın zamanda kavuşacağını belirtip, " Allah Türkiye'den razı olsun, dünyanın hiç bir ülkesinde böyle insanlar yok" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2020, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER