Manisa Barosu Yeni Hizmet Binası inşaatı Hızla İlerliyor

Manisa Barosu’nun Türkiye Barolar Birliği’nin destekleriyle yaptığı yeni hizmet binasında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Manisa Barosu Yeni Hizmet Binası inşaatı Hızla İlerliyor

Yeni hizmet binasının 2020 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor.  Manisa Barosu Av. Ali Arslan, hizmet binasında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. 
Başkan Arslan, 2013 yılından bugüne bir süreç içerisinde bu yapı oluştu. 2013 yılında buranın arsası satın alındı. Daha sonra proje çalışmaları yürüdü. Proje çalışmaları içerisinde benim ilk başkan seçildiğim dönemden itibaren tabi ki birlikte yürüttük. Daha sonra ihalesi yapıldı. Bugünde binamız bitme aşamasına geldi. 3 bin 700 metrekare kapalı alanı olan bir baro hizmet binası inşa edilmiş durumda. Bu hizmet binasının tamamı baronun kendi ihtiyaçları için değil, içinde dışarıdan kullanıcı alabileceğimiz yerlerde var. Bu bina içerisinde en üst katta bir restaurantımız, yine alt katlarda Manisalı vatandaşlarımızın da yararlanabileceği kahvaltı salonları var. Ayrıca 550 kişilik de bir salonumuz var. Bu salonumuzda Manisalıların hizmetinde olacak. Bu süreçten sonra bina tamamlandığında inşallah aralık ayı sonuna kadar burası tamamlanmış olacak. 2020 yılı Ocak ayı itibariyle burada hizmet vermeye başlayacağız. Vatandaşlarımızla birlikte kullanacağız, sadece avukatlara yönelik yapılmış bir bina olmayacak. Mekanlarımızı genişletmiş olacağız. Adliyenin içerisinde ister istemez mekanlarımız dardı. Burası komisyonlarımız daha rahat bir şekilde hizmet verecek. Yani burası işleyen, cıvıl cıvıl olan tamamı Manisa’ya hizmet veren bir alan olarak oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. 


İnşaatın maliyetin 5 milyon TL olduğunu, artı içinde yapılacak olan işlerle birlikte 6 milyona yakın bir maliyetinin olacağını kaydeden Arslan, arsasıyla beraber 8-9 milyon civarında bir maliyetin söz konusu olacağını vurguladı. Bu kaynağı Türkiye Barolar Birliği’nin sağladığını açıklayan Arslan, “Türkiye Barolar Birliği’nin katkısıyla, Metin Fevzioğlu’nun özel gayreti ve desteğiyle bu sürece gelmiş durumdayız. Manisa’yı özel bir şekilde desteklemeye devam ediyor. bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER