Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni karar aldı! Mutlaka okuyunuz..

Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Koronavirüs salgını ile ilgili tedbirler kapsamında yeni bir karar daha aldı.

Manisa Son Haber
Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni karar aldı! Mutlaka okuyunuz..

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Kovid-19 adı verilen Coranavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının uygulamaya konulmasını emrettiği talimatlar ve virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda ilimiz genelinde uygulanmak üzere aşağıdaki karaların alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. 
1-11 ve İlçelerimizdeki tüm marketler 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verecektir. Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacaktır. Örneğin marketin müşterilerin hizmetine sunulan alanı 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olacaktır. Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecektir. İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirleri alacaktır. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacaktır. Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacaklar, market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afiş asılacaktır. 
2- İl/ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50'si oranında yolcu kabul edecek; araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacaktır. 
Marketler ve şehir içi toplu taşımaya ilişkin tedbirler il — ilçe belediyeleri, şehirlerarası toplu taşıma araçları ile ilgili olanlar ise trafik zabıtası tarafından ivedilikle planlanacak, uygulamaya konulacak ve etkin denetimi sağlanacak; tüm kolluk birlikleri tarafından konu takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmeyecektir. 
Yukarıdaki kararlara uymayanlar hakkında ilgili yasal hükümlere göre cezai işlem uygulanacaktır

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 22:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER