Türkiye'de Covid-19 Aşısı Geliştirilmeli

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, “Devlet çok özel spesifik destekler sağlayabilirse hem Covid-19 hem de diğer mikroorganizmalara karşı aşı geliştirme konusunda gerekli altyapıya sahibiz” dedi.

Manisa Son Haber
Türkiye'de Covid-19 Aşısı Geliştirilmeli

Bu kapsamda yapılan çalışmaların sadece virüsün varlığının tespit edilmesi için değil, bununla beraber bu virüse karşı aşı geliştirilmesi için de yapılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, “Devletimizin değişik kaynaklardan sunduğu imkânlar var ancak biz aşı geliştirme ile ilgili alt yapıya da sahibiz. Özellikle Slovakya ve bu ülkedeki bir üniversite ile ilgili olarak Q hummasına karşı prototipini geliştirdiğimiz aşı var. Yani dolayısıyla eğer yine bu bağlamda devlet çok özel spesifik destekler sağlayabilirse hem Covid-19 hem de diğer mikroorganizmalara karşı aşı geliştirme konusunda gerekli altyapıya sahibiz. Ülke olarak aşı konusunda çalışma yapacak altyapı ve teknik imkânlara sahibiz” dedi.

Covid-19 AŞISI KASIM-ARALIK GİBİ

Covid-19 aşısı ile ilgili çalışmaların bazı ülkelerde devam ettiğini belirten Prof. Dr. Muhsin Konuk, bu aşıların Kasım-Aralık ayından önce uygulamaya geçmesinin beklenmediğini söyledi.

YETKİLİ KURUMLARA İTİBAR EDİLMELİ

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere devletin yetkili kurumlarının açıklamalarına itibar edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Muhsin Konuk, yetkililerin evde kalın uyarısına uyulmasının da önemli olduğunu söyledi. (BSHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER