Demirci Devlet Hastanesinin koronavirüs açıklaması niye kaldırıldı?

Manisa'nın Demirci ilçesi Devlet Hastanesi yönetiminin bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı " Koronavirüs açıklaması" bir süre sonra kaldırılınca ilçede bu kez gündem yeniden değişti ve soru bu kez " Açıklama niye kalktı" oldu.

Manisa Son Haber
Demirci Devlet Hastanesinin koronavirüs açıklaması niye kaldırıldı?

Manisa Son Haber'in gün içindeki haber bülteninde de yayınlanan Demirci Devlet Hastanesi yönetiminin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Hastanemizde kanıtlanmış koronavirüs vakasıyla karşılaşılmamıştır" denilmişti.
Hastane yönetimi bu açıklamayı Demirci ilçesinde son 2-3 gün içinde kulaktan kulağa yayılan "Demirci'de koronavirüslü hasta var" ve benzeri dedikoduların son bulması için yayınlamıştı.


MANİSA VALİLİĞİ YETKİLİ
Demirci Devlet Hastanesi yönetiminin ilçede halk arasında kulaktan kulağa yayılan dedikodu mahiyetindeki ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve halkı endişeye sevk eden bu fis-kos la yayılan söylentilerin önünü kesmek için yayınladığı açıklama, Manisa Valilliğinin talimatı ile kaldırıldı.
Bu tür açıklamaların valiliklerce yapılacağı belirtilerek, hastanenin sosyal medya hesabından yayınlanan bu açıklamanın kaldırılması istenildi.


DEMİRCİ İLÇESİNDE GÜNDEM BU KEZ " AÇIKLAMA NİYE KALKTI?"
Demirci Devlet Hastanesinin sabah saatlerinde hastanenin resmi sosyal medya hesabından yaptığı bu açıklamanın ardından Valilliğin müdahalesi gelince açıklamanın sosyal medya hesabından kaldırılması bu kez aynı odaklar tarafından " açıklama niye kaldırıldı" diye yayılmaya çalışıldı.
Bu konuda Manisa Son Haber Whatsapp ihbar hattına bu tür sorular gelince, yaptığımız araştırma ve yetkililerden aldığımız bilgiler ışığında, hastaneye şu an itibariyle  başvuran hastalar içinde koronavirüslü olduğu kanıtlanmış bir hastanın olmadığını yeniden teyit ettik.
Açıklamanın kaldırılması bu süreçte böyle bir açıklama yapılacak olur ise, bunu yapacak olan kurumlar değil, valillikler olduğunu da öğrendik.
Tüm okurlarımızı devletimizin aldığı tedbirlere uyulması ve kovid 19 virüsünün daha üzücü tablolalara yol açmaması için evlerinden çıkmayarak, kendilerinin oluşturacağı hijyen ortamında, kendi kendilerini evde karantinaya almalarını tavsiye ediyoruz.
Gözünüz bizde olsun..
Mustafa Temiz-Manisa Son Haber


 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER