Demircili engelli vatandaş sokakta darp edildi

Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki engelli vatandaş sokakta bir şahıs tarafından dövüldüğü iddiasıyla Demirci Devlet Hastanesine başvurdu. Acil serviste doktorların müdahale ettiği şahısın darp edildiği anlaşılınca Emniyete haber verildi.

Demircili engelli vatandaş sokakta darp edildi

Darp edilen engelli vatandaş Yıldırım Kabak ilçenin Yenice Mahallesi Alparslan Caddesi üzerinden rampadan çapa motoruyla çıkmakta olduğunu ve Akdere Caddesine geçeceği sırada Aşağı Kıran güzergâhından gelen bir otomobilin önünü kapattığını ve aracı süren şahsın o sırada telefonla konuştuğunu ve yolu kapatarak çok yavaş ilerlediğini ve kollarını kaldırarak kendisini uyardığını, bunu gören şahsın aracını sağa çektikten sonra, gelip kendisini tekme tokat dövmeye başladığını iddia etti. Engelli olduğu için kendisini savunamadığını söyleyen Kabak” ben kendisi benimle konuşacak sandım ve öyle durdum, oysa o sen bana niçin küfür ediyorsun diyerek üstüme saldırdı, ben kesinlikle motorum hareket halindeyken kendisine kollarımı kaldırıp yolu kapattığı ve yavaş seyrettiği için telefonla konuştuğunu gördüğümden uyarmak istedim küfür de etmedim” dedi.

Hastanedeki ifadesinin ardından şikâyetçi olan Kabak’ın verdiği eşgale göre şahısın A.C.S. isimli uzman çavuş olduğu ve Demirci’ye bayram için ailesini ziyarete geldiği iddiasında bulunuldu.

Halen hastanede müşahade de tutulan engelli şahısın 2013 yılında Turgutlu Devlet Hastanesi Sağlık Kurulunun verdiği yüzde 43’lük engelli raporu da bulunuyor. Kabak’ın kendisini darp ettiğini iddia ettiği uzman çavuş A.C.S ‘de ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından şüpheli olarak Demirci Devlet hastanesine Sağlık kontrolü için getirildi ve ifadesine başvuruldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Darp edilen engelli vatandaş, şikâyetçi olduğunu ve engelli birinin bir asker tarafından dövülmesinin kabul edilemeyeceğini, yargıya güvendiğini ve hakkını da adalet kurumları içinde arayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2019, 01:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
tlg
tlg - 5 yıl Önce

Korkunç ve insanlık dışı bir olay. ilgili uzman çavuş devletin verdiği silahtan güç alarak, sokaklarda vatandaşı darp ettiği için, en ağır cezayı almalı ve tsk ihraç edilmeli ki aynı kafadaki diğer insanlara ders olsun.

SIRADAKİ HABER