Acar ve ekibi Demirci Devlet Hastanesinin vizyonunu değiştirdi

Manisa’nın Demirci ilçesindeki Devlet Hastanesine yıllardır eksikliği hissedilen ve hastaların dışarıya sevk edilmek zorunda kaldığı yeni cihazların alınması Demircilileri memnun etti.

Acar ve ekibi Demirci Devlet Hastanesinin vizyonunu değiştirdi
Manisa’nın Demirci ilçesindeki Devlet Hastanesine yıllardır eksikliği hissedilen ve hastaların dışarıya sevk edilmek zorunda kaldığı yeni cihazların alınması Demircilileri memnun etti.
Demirci Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar’ın seçildiği günden beri Demirci Devlet Hastanesinin hem hekim eksikliği, hem yeni branşlar kazandırılması ve hem de cihaz eksiklerinin giderilmesi konusundaki temasları her geçen gün meyvelerini vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün ilçeye getirilen Tomografi, kemik densitometrisi ve seyyar röntgen cihazı kullanıma başlandıktan sonra özellikle tomografi hizmeti verilirken, kemik densitometrisi cihazı sayesinde de hastaların kalsiyum yoğunluğu ölçülebilecek, özellikle menopoza giren kadınların rutin tarama testleri ilçemizde yapılabilecek, yeni gelen bir diğer cihaz olan seyyar röntgen cihazı ile de röntgen çekilmek istenildiğinde hastayı yerinden oynatmadan, özellikle yoğun bakımda yatan hastalar ile ortopedik ve felçli hastalarda büyük kolaylık sağlayacak.

Konu ile ilgili Manisa Son Haber’e açıklama yapan Ak Parti Demirci İlçe Başkanı Mehmet Acar  “uzun süredir takip ettiğimiz cihazları sonunda Demirci’mize kazandırdık. Artık birçok tıbbi hizmeti Demirci Devlet Hastanemizde alabilecek duruma geldik.” Diyerek sözlerini şöyle sürdürdü “Adalet ve Kalkınma Partisi Demirci İlçe Başkanlığı şahsımıza tevdi edileli yaklaşık 1 yıl oldu.

Yönetim kurulu olarak göreve gelir gelmez, bizi bekleyen en büyük problem Devlet Hastanemizdeki Uzman Hekim ve teknik cihaz eksikliği olduğunu gördük. Öncelikle hastane yönetiminin atamaları liyakat, ehliyet ve tecrübe kıstasları baz alınarak yapıldı. Sonra eksiklerimizin tespiti noktasında bir envanter çıkardık ve yol haritası oluşturduk. Bu bağlamda Uzman hekim eksiklerimizi Ankara turlarımız’ da Milletvekillerimiz, Ankara’daki Demircili Bürokratlarımız ve hatta Demircide görev yapmış şimdi Ankara’daki Bürokratlarımızın da yardımı ile birer birer giderdik.

Şunu ifade etmeliyim ki ilçemize kazandırılan her bir hekim ayrı bir gayret ve ayrı bir çabanın eseridir. Ana branşlardaki hekimlerimizi tamamladıktan sonra sıra eksik tıbbi cihazlarımızı teminine geldi. Bunun için öncelikle ihtiyaç listemizi oluşturup, bu cihazları hangi kanallarla temin edebileceğimizi araştırdık. Yeni açılan şehir Hastanesine taşınacak olan Manisa Devlet Hastanesindeki (Tomografi, Kemik Ölçüm cihazı, Kan ısıtma cihazı, Seyyar Röntgen cihazı, Hasta Başı monitörü, sedye vs. ) cihazlarına talip olduğumuzu İl Müdürlüğüne ilettik.

Bu süreç sonunda uzun süredir takip ettiğimiz cihazlar sonunda Demirci’mize kazandırdık. Artık birçok tıbbi hizmeti Demirci Devlet Hastanemizde alabilecek duruma geldik.
Göreve geldiğimizde halkımız tarafından en çok şikâyet edilen kurum olan Demirci Devlet Hastanesi’nin şimdi en çok memnuniyet olan kurum haline dönüşmesi bizim için gurur kaynağıdır.
Bu kazanımları elde etmemizde emeği geçen herkese Demircili Hemşerilerim ve teşkilatım adına çok teşekkür ederim.”
Alınan bilgilere göre yeni gelen cihazlar kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak.

 

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER