CHP'li Bakırlıoğlu Demirci-Sındırgı Yolunu Sordu

Manisa’ya en uzak ilçe olan Demirci’nin bozuk yollarını Meclis gündemine getirmeye devam eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu; Demirci- Sındırgı yolunun neden yapılmadığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sordu.

CHP'li Bakırlıoğlu Demirci-Sındırgı Yolunu Sordu
Manisa’ya en uzak ilçe olan Demirci’nin bozuk yollarını Meclis gündemine getirmeye devam eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu;  Demirci- Sındırgı yolunun neden yapılmadığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sordu.

Sürücülerin Demirci’den Balıkesir Sındırgı ilçesine gitmek için önce Kütahya ili sınırlarına, sonra da oradan Balıkesir ili sınırları içerisine girerek Sındırgı ilçesine ulaşmak zorunda kaldıklarını belirten Bakırlıoğlu yaptığı basın açıklamasında; Demirci’den Mahmutlar, Bardakçı, Yaylabayır üzerinden Sındırgı’ya ulaşmak için daha kısa bir karayolu vardır fakat sürücüler yol çok kötü olduğu için 88 km’lik daha uzun yolu tercih etmektedirler.

Buradaki temel sorun 60 km’lik Demirci-Sındırgı arasındaki yolun karayolları ağında bulunmamasıdır. Bu nedenle Karayolları bugüne kadar bu yolu yapmamıştır.

60 Km’lik bu yol Büyükşehir Belediyelerinin yetkisindedir. Fakat iki ilin sınırları içerisinde kaldığı için yolu kimin yapacağı belli değildir.

Belediyelerce köyler arasında kalan bazı yollar bölüm bölüm asfaltlansa da bir yıl geçmeden yol bozularak eski haline gelmektedir.

60 km’lik bu yol aynı zamanda Demirci’yi, Balıkesir ve İstanbul yoluna bağlayan en kısa yol olan Demirci-Sındırgı yolunun karayolları ağına alınması ve yapılmasıyla ilgili taleplerin en kısa zamanda yerine getirilmesi gerekmektedir ifadelerine yer verdi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu önergesinde;

Demirci-Sındırgı arasındaki 60 km’lik yol neden karayolları ağına alınmadığı,

Bu yolun yapılması için Bakanlık olarak bir çalışmaları olup olmadığı ve ne zaman yapılacağı sorularına yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 02:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ibrahim ilkdogan
Ibrahim ilkdogan - 5 yıl Önce

Bizi ep kandırdılar bunlar elel olsun sana

SIRADAKİ HABER