Ak Parti'nin büyükşehir adaylığı için çalışmalarını sürdürüyor

Yaklaşan belediye seçimleri öncesinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olabilmek için çalışmalarını sürdüren Selçuk Özdağ özellikle ülkücü kökenli olduğunun altını çizerek MHP’li seçmenlerinde gönlünü kazanmış görünüyor. Manisa’da yapılan tüm anketlerde AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için aranan isimlerin en başında da yine Selçuk Özdağ geliyor.

Ak Parti'nin büyükşehir adaylığı için çalışmalarını sürdürüyor
Yaklaşan belediye seçimleri öncesinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olabilmek için çalışmalarını sürdüren Selçuk Özdağ özellikle ülkücü kökenli olduğunun altını çizerek MHP’li seçmenlerinde gönlünü kazanmış görünüyor.
Manisa’da yapılan tüm anketlerde AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için tercih edilen isimlerin en başında da yine Selçuk Özdağ geliyor.
Manisa siyaset dünyasının çalışkan ve renkli siması Doç. Dr. Selçuk Özdağ, geniş ve kapsayıcı hizmet anlayışı doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ülkücü camiadan gelip 3 dönem AK Parti milletvekilliği yapan Selçuk Özdağ, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimler öncesinde verdiği, “Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışın” talimatını üstlenerek bir an bile durmaksızın başlattığı yerel seçim çalışmalarına devam ediyor.

Özdağ’ın yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretlerini AK Parti ve MHP il başkanlıklarına yapmış olması da oldukça dikkat çekti. Cumhur İttifakı kurulmadan yıllar önce kendisi için büyük önem taşıyan iki siyasal kuruluş arasında samimi tavrını hiç bozmayan ve adeta geleceği gören tecrübeli siyasetçi, ülkücü duruşundan hiç taviz vermemiş, AK Parti’nin de en çalışkan neferleri arasında önemli görevler üstlenmişti.

GÖRÜŞMELERDE NELER YAŞANDI?
AK Parti’nin 3 dönem milletvekilliği görevini yürüten Doç. Dr. Selçuk Özdağ, geçtiğimiz yıl Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bulunmadığı MHP Manisa 12’nci Olağan İl Kongresi’ne katılmış ve ülkücü camianın taktirini kazanmıştı. Özdağ, kongreye katılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Şehrimizde referandum kampanyasında birlikte çalıştığımız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne beraberce ‘Evet’ oyu istediğimiz MHP’nin il kongresine katıldım, ben de Ülkücü kökenli bir milletvekiliyim. MHP bizim bir noktada 12 Eylül 1980 öncesi ve sonrası mücadele verdiğimiz, başarısı için gayret sarfettiğimiz bir siyasi partidir” demişti. Selçuk Özdağ, yerel seçimler kapsamında başlattığı siyasi parti, sivil toplum ve basın kuruluşları ziyaretlerinde de AK Parti ve MHP il başkanlıklarını ilk sıraya koydu. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ve MHP İl Başkanı Erkan Öztürk ile makamlarında görüşen, yaşanan son siyasal gelişmeler ışığında fikir alış verişinde bulunan Özdağ, her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik mesajları verdi.

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

Selçuk Özdağ,‬ 7 Ağustos 1958 tarihinde Kırıkkale'de dünyaya geldi.

İlk ve orta eğitimini Ankara'da bitiren Özdağ, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında doktora eğitimini bitirdi. 2012 yılında ise Doçent oldu.

1975 senesinde, henüz öğrenciyken gitmeye başladığı Manisa Ülkü Ocakları'nda aktif siyaset ile ilgilenmeye başladı.

İlerleyen dönemlerde Büyük Birlik Partisi'nin kurucu ekibinde yer aldı. Bu partide 17 sene çeşitli mevkilerde görev aldı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetinden sonra Büyük Birlik Partisi'nden ayrılan Özdağ, 2011 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem Manisa Milletvekili olarak seçildi.

2013-14 AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013-14 AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2015 seçimlerinde, 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilmiştir. Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Selçuk Özdağ evli ve iki çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 01:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Lütfi özdemir
Lütfi özdemir - 5 yıl Önce

Tam isabet simdiden manisa büyük şehir belediyesi bizimdir hayırlı olsun

Ali Özdemir
Ali Özdemir - 5 yıl Önce

Sevilen ve aktif bir siyasetçi Manisamız için hayırlı olsun.

Meçhul
Meçhul - 5 yıl Önce

Sözünde durmayan adam

Ali Yıldırım
Ali Yıldırım - 5 yıl Önce

Hhanyalı Hanyaya. Konyalı Konyaya. Keskinli Keskine

SIRADAKİ HABER