Manisa Sun Tekstil’de işyeri temsilcisi işten çıkartıldı

İşçilerin sözcüsü olan temsilci kendini kapının önünde buldu. Manisa’da faaliyet gösteren Sun Tekstil Fabrikası’nda Teksif Sendikası’nın işyeri temsilcisi Selahattin Özer’in, işçilerin taleplerini dile getirdiği için işten çıkartıldığı bildirildi.

Manisa Sun Tekstil’de işyeri temsilcisi işten çıkartıldı

Manisa’da faaliyet gösteren Sun Tekstil Fabrikası’nda Teksif Sendikası işyeri temsilcisi Selahattin Özer’in, işçilerin taleplerini dile getirmesi sonrası işten çıkarıldığı kaydedildi. Tekstif Sendikası İzmir Şubesi, fabrika önünde bir basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi.

 Basın açıklamasını okuyan Tekstif Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Faruk Aksoy, işyerinin Covid-19 salgını fırsata çevirdiğini belirterek, “Sendika ve işçi düşmanı işveren vekili Sevinç Aksu’nun baskıları üyelerimizden gelen dini inançlarını kısıtlanması ve kaldırılmaya çalışılması yüzünden üyelerimiz işçi temsilcisi Selahattin Özer’den bu konu hakkında işverenden toplantı talep etmişlerdir. İşçi temsilcisi Selahattin Özer işverenden toplantı talep eder ve işçi arkadaşların Cuma namazına gitmek istediklerini dini vecibelerini yerine getirilesi için işverenin yılardan beri uyguladığı bu hakkın kullandırılmasını ister. İşveren vekili, ‘ya Cuma'ya gitmeyin ya da başka iş bulun’ diyerek işçileri istifaya zorlamıştır. Yargıtay’ın 2011 yılındaki içtihat kararı ile Cuma namazının engellenmesi yasaya aykırı bulunması sebebiyle Sendikamız basına yazılı bir açıklama yapmıştır” diye konuştu.

Son olarak Aksoy, şunları dile getirdi: “Sun Tekstil Manisa yönetimi basına çıkan haber dolayısı işyerinin kapanacağını herkesin işsiz kalacağı yalanı ile Sevinç Aksu’nun eski çalışma arkadaşları ve bazı ustaların yönlendirmesi ile Selahattin Özer’in işten çıkartılması için imza toplanmış, imza atmayanların daha sonra işte çıkartılacağı tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır. Bizler köle değiliz. Bizler emekleriyle çalışan işçiler ve onun öz örgütü olan sendikayız. Kaderimiz, Sevinç Aksu’nun iki dudağı arasına bırakmayacağız, kendi geleceğimiz üzerine söz sahibi olacağız. Bunu kabullenmeyen, işçileri köle gibi gören, istediği zaman istediğini yapacağını düşünen işveren bilsin ki sendikayı ve işçilerin söz hakkını tanıyana kadar mücadeleye ve örgütlenmeye devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2020, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER