Sağlık Çalışanları Arasında Ek Ödeme Adaletsizliğine Son Verilsin!

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Demokratik Sağlık Sen, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Tez Koop İş Sendikası, Güvenlik-iş Sendikası, Birleşik-Metal-İş Sendikası Dokuz Eylül Hastanesi Temsilcilikleri ve Eğitim Sen 3 No’lu Şubenin çağrısı ve sağlık çalışanlarının katılımı ile 21 Mayıs 2020 tarihinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Manisa Son Haber
Sağlık Çalışanları Arasında Ek Ödeme Adaletsizliğine Son Verilsin!
selcuk

SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur’un açılış konuşmasının arsından ortak basın açıklamasını Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Dokuz Eylül Temsilciliği adına Özgür Aslan okudu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz da burada yaptığı konuşmada, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu, öğretim üyesinden asistanına, hemşiresinden teknisyenine, sağlık işçilerinden güvenlik görevlilerine kadar herkesin bu ekibin bir parçası olduğunu söyledi.

Ek ödemelerin Sağlık Bakanı’nın daha önceden ifade ettiği gibi tüm sağlık çalışanlarına tavandan yapılması gerektiğini, adaletsiz ve ayrımcı uygulamaların iş barışını bozduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının pandemi mücadelesinde en ön saflarda büyük bir özveriyle çalıştığını, binlerce sağlık çalışanının COVID-19 ile enfekte olduğunu, 36 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini sözlerine ekleyen Obuz, sağlık çalışanlarının emekliliğe yansıyacak, insanca yaşamaya yetecek temel ücret istediklerini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER