Merkez İlçe Belediyeleri Valiliğin Kararını Yok Sayıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, üç yıllık kullanım hakkı Spilaş’a ait olan billboard ve raketlerle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Valiliğin aldığı son karar ve daha önce yapılan ihale doğrultusunda ilgili reklam panolarının Büyükşehir Belediyesi’ne ait Spilaş şirketinin uhdesinde olduğunu belirterek, “Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri tarafından yapılan son açıklamalar gösteriyor ki Valiliğin aldığı kararı tanımıyorlar. Mahkeme kapısı orada, gitsinler mahkemede haklarını arasınlar. Mahkemeden ne sonuç çıkarsa başımızın üzerinde yeri var” dedi.

Merkez İlçe Belediyeleri Valiliğin Kararını Yok Sayıyor
 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği sergi açılışının ardından Manisa Hayat Gazetesi Muhabiri Yusuf Özden’in billboard ve raketlerle ilgili sorduğu soruları yanıtladı. Valilik devir tasfiye ve paylaştırma komisyonunun son aldığı kararla billboard ve raketlerin kullanım hakkının üç yıllığına Spilaş’a geçtiğini bir kez daha tekrarlayan Başkan Ergün, “Alınan bu karara rağmen Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerinin tutumunu anlamak mümkün değil. Yaşanan olayı yeniden özetlemek istiyorum. Bilindiği üzere yaklaşık 20 gün önce İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yazıyla Valilik devir tasfiye ve paylaştırma komisyonu bu konu ile ilgili toplandı. Bu toplantının ardından mevcut cadde ve sokakların paylaşımına göre ilçe sınırlarında kalanları ilçe belediyelerine, bizim sınırımızda kalanları da bizim sorumluluğumuza bıraktı. Tabi bunun ardından bizim girişimimiz oldu. Bu billboard ve raketleri kullanan firmanın kullanım süresi bitmeden önce bir ihale gerçekleştirilmiş ve bu ihaleyi üç yıllığına belediyemize ait Spilaş firması almıştı. Daha önceden komisyonun aldığı bu karar üzerine, itirazımızı yaptık bu reklam panolarının ihaleyle Spilaş’a ait olduğunu belirttik. Bunların hangi şekilde değerlendirileceğine dair bize bilgi verilmesini istedik” dedi.

Valilik Değerlendir Kullanım Hakkını Spilaş’a Verdi

         Yapılan girişimin ardından Valilik devir tasfiye ve paylaştırma komisyonunun yeniden toplandığını ve alınan kararı kendilerine bildirdiğini ifade eden Başkan Ergün, “Yapılan ihale doğrultusunda billboard ve raketlerin kullanım haklarının üç yıllığına Spilaş’a ait olduğu tarafımıza bildirildi. Komisyon ayrıca Spilaş’ın ilçe belediyeleri sınırlarında kalan reklam panoları için üç yıl boyunca ilçe belediyelerine kira ödeyeceğini açıkladı.  Alınan kararın başımız üzerinde yeri var ve kabul ettik” diye konuştu. 



Valilik Kararını Tanımıyorlarsa Hukuk Yolu Açık

         Valiliğin aldığı bu karara rağmen ilçe belediyelerinin bu kararı tanımadığını belirten Başkan Ergün, “Madem Valiliğin aldığı kararı tanımıyoruz diyorlar, hukuk yolu açıktır. Gitsinler mahkemede haklarını arasınlar. Mahkemeden çıkacak karara sonuna kadar saygı duyarız. Ortada bir karar varken Spilaş tarafından panolara takılan reklamları, ilçe belediyelerinin ekipleri söküyor. Ben il başkanlarıyla görüşerek bu konunun uzamamasını kendilerine verebileceğimiz billboard ve raket sayılarını uzlaşı yoluyla çözebileceğimizi söyledim. Ancak geri dönüş olmadı.  Hem hukuk tanımayacaksınız, hem bizi muhatap almayacaksanız birde üzerine bize ait olan reklam panolarını gasp edeceksiniz. Hak, hukuk, adalet neyse buna herkes saygı gösterecek” şeklinde konuştu.



Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER