MHP'li Kemal Korkmaz “ Büyükşehir yatırımlarına mani olan Sayın Selçuk'tur“

Manisa Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Kemal Korkmaz “ Demirci’ye yapılacak olan Büyükşehir belediyesinin yapmak istediği yatırımların önünü kesen Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’tur” dedi.

MHP'li Kemal Korkmaz “ Büyükşehir yatırımlarına mani olan Sayın Selçuk'tur“
 Manisa Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Kemal Korkmaz “ Demirci’ye yapılacak olan Büyükşehir belediyesinin yapmak istediği yatırımların önünü kesen Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’tur” dedi.

8 Ağustos 2017 günü toplanan Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında o günkü gündem maddesi içinde olmayan Demirci Otopark ve Kent Meydanı projesi mecliste gündeme oturdu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve AKP’li Kırkağaç belediyesinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkarılan kent meydanı ve kurumsal binalarında yer aldığı projenin meclis salonunda slaytının izlenmesinin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanının temenni anlamında dile getirdiği “ böyle bir projeyi Demirci ilçesinde ilk kez yapacaktık ancak Demirci Belediye Başkanı ve meclisi bu projeyi beğenmedi “ demesinin ardından söz alan Demirci Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin MHP’li meclis üyesi Kemal Korkmaz “Bizde bu işin içindeyiz, böyle bir projenin yapılması için sizle birlikte bizlerde birçok öneri getirmemize rağmen Selami başkan arkasını bir türlü getiremedi, sağ kulağını sol elle göstermeye çalıştı, bunun için Demirci kaybetti, bunun için çok üzgünüm “ diyerek tartışmanın fitilini ateşledi.

Daha sonra söz alan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk “ Kemal bey biz önerdik dedi ama buna şahit olarak ben sizi gösteriyorum. Bizi ziyaret ettiğinizde size bunu ilk kez ben önermiştim, büyükşehir böyle bir proje yapmak istiyorsa yaklaşık 1900 metrekare yer halen hazırdır “ dedi.

Karşılıklı diyaloğlar devam ederken meclis başkanı Ergün bu konuda bilgi almak için daire başkanları ve bürokratlardan da bilgiler almak için söz verdi.

Meclis görüşmeleri arasında gündemde yer almadığı halde meclisi uzun süre meşgul eden Demirci otopark ve meydan düzenlemesi ile ilgili proje bugünde Demirci ilçesinde gündem oldu.

Dün gece meclis toplantısının hemen ardından Manisa Son Haber ‘de videolu haber olarak yayınlanan bu gelişme Demirci halkının gün boyu konuştuğu tek konu oldu.

Cengiz Ergün’ün tartışmaların sonunda önerdiği Selami Selçuk’a yönelik “ Ben de sen de projelerimizi Demirci halkına soralım, halk ne derse onu yapalım “ sözünün üstünde duran ilçe halkı, Demirci Belediyesinin 3 yılı kayıp olarak geçirdiğini, büyükşehirin yatırımları konusunda ilçe belediyesi olarak resmi anlamda yapılması gerekenleri yapamadığını, çevremizdeki tüm ilçelerin tamamında kent meydanı olduğunu ve kent meydanı olmayan tek ilçenin Demirci olduğunu dile getirdiler.

KEMAL KORKMAZ MANİSA SON HABER'E KONUŞTU

Meclis toplantısının renkli ismi MHP’li meclis üyesi Kemal Korkmaz ise bugün Manisa Son Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

“ Büyükşehir yatırımlarının önünü kesen Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ne yapmak istiyor? “ diye soran Korkmaz “ Selami Selçuk yine siyaseten bir oyun oynuyor, Demirci halkını uyarıyorum. Kent Meydanı ve otopark projesinin ortaya çıktığı dönemde tüm yolları kilitleyen, uzlaşıdan uzak ve tamamen siyasi düşünerek bu projeye engel olan Demirci Belediye Başkanı Sayın Selçuk dün gece mecliste  “ ilçenin otoparka ihtiyacı var “ diyor. Çelişkiler yumağı bir başkan olabilir mi? Ayni meclis toplantısında 10 dakikanın içinde yaptığı konuşmalarla bile çelişti. Demirci halkı meclisteki görüşmelerin videosunu dikkatli izlesin, konuşmasının bir bölümünde Demirci’nin otopark gerçeğini dillendirirken, üç beş dakika sonra da otopark yapılırsa Demirci’de ticaret sahasını bitirir diyor. Demirci Meclis toplantısına uzmanları getirdik, bu projeyi tüm meclise sunum yaptırdık. Bu öneriyi biz yaptık. Selami Bey ısrarla mecliste Cengiz başkanın Demirci ziyaretinde ben yaptım diyor ama yine kendisiyle çelişiyor. Zira insan kendi yaptığı öneriye karşı çıkar mı ? Aslında mesele şudur, Manisa Büyükşehir belediyesi çevreci ve halka nefes alanı olacak bir yer isterken, Selami bey profesyonel mimar  mühendis ve şehir plancılarının ihtisasısını bile red ederek tüccar kafasıyla bu meydanı işyeri yapacağım diyerek beton yığını hale getirmeye çalışıyor. O dönem Selami beyle birlikte bu projenin yapılmasına karşı çıkan AKP’li meclis üyeleri dün geceki meclis toplantısında gördükleri Başkan Selçuk’un ifadelerine kendileri bile şaşıp kalmışlardır. Bir insanda istikrar olur. Plan tadilatı yapıldı. Halkın nefes alanı olacak, kamusal alanı ticari alan yapıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığından resen onaylattılar. Şehrin tek meydanına işyerlerini yığıp bu insanları binaların arasına mahkûm etmek mi istiyorlar. Ancak Büyükşehir kanununa göre bu plan tadilatının meclisten onay görmesi gerekiyordu. Büyükşehir Bakanlıktan görüş sorulduğunda halkın kamusal alanını ticari alana dönüştürmenin Demirci halkına yapılacak bir kötülük olacağını belirtmiştir. Ona rağmen Bakanlığın resen onayı ile bunu şimdilik başardılar. Büyükşehir belediyesi bu konuyu yargıya taşımış ve itiraz etmiştir. Halkın kamusal alanını ticari alan yapmak bir çevre katliamı olacaktır” dedi.


BAŞKAN SELÇUK DEMİRCİ HALKINDAN ELEŞTİRİLER ALIYOR

“Selami Selçuk bu projeye karşı çıktığı için Demirci halkından büyük eleştiriler alıyor” diye iddiada bulunan Korkmaz “Büyükşehir meclisinde geçen onca projeleri gördükçe Demirci’ye de bu tür yatırımları getirmek için çaba gösteriyoruz. AKP’li Kırkağaç ve Gördes ilçelerine yapılan yatırımlara Demirci halkı dikkat etsin. Büyükşehir kanunu gereği ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri yasal ve kendi yetkileri dâhilinde yatırım ve hizmetler konusunda samimi olunca uzlaşı içinde olunca ortaya çıkan yatırımlara bakıp Demirci’nin bunu karşıdan seyretmesine sessiz kalmasın” diyen Korkmaz Demirci halkı bu konuda Cengiz Ergün’ün projesine destek veriyor, Selami Başkan kendi partililerinden ve Demirci halkından aldığı eleştirilerden sonra böyle bir tavır içine girdi kendisi yine samimi değil diyen MHP’li Korkmaz “ Sayın Cengiz Ergün Demirci’den alınan Büyükşehir gelirlerini Demirci ve halkına yatırım ve hizmet olarak sunabilmek için o kadar iyi niyetli ki, biz meclis üyelerinin taleplerini değerlendiriyor ancak iş dönüp dolaşıp Selami Selçuk idaresindeki Demirci Belediyesinde takılıp kalıyor. Halkı oyalamasınlar, vakit çok kaybettik. Bu yatırımın önünü açsınlar Demirci kazansın. Bu makamlar kimseye baki değil. Kimler geldi kimler geçti, arkamızdan hoş sada bırakalım. Meydanlara asılan pankartlarla fotoğraflarla bu halkın gazını almaya çalışmasınlar “ diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER