Otomobil Spil dağında ormanı yaktı

Manisa Spil dağında bir otomobilin alev alması nedeniyle orman yangını çıktı. İZMİR Orman Bölge Müdürlüğüne ait araçlar ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangını yaklaşık 1 saatlik bir süre içinde söndürdü.

Otomobil Spil dağında ormanı yaktı
 Manisa Spil dağında bir otomobilin alev alması nedeniyle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait araçlar ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangını yaklaşık 1 saatlik bir süre içinde söndürdü.
 Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda yol kenarındaki bir aracın yanması sonrası alevlerin sıçramasıyla ormanlık alanda yangın çıktı. Havadan ve karadan çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangın büyümeden kısa sürede söndürüldü.  
Yangın Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Spil Dağı Milli Parkı'ndan Manisa kent merkezine doğru inen bir araç yol kenarından henüz belirlenemeyen bir sebeple yandı. Sürücünün ve yanındaki arkadaşın hemen indiği araç biraz ilerledikten sonra patladı. Sürücüsünün belli olmadığı aracın yanmasıyla yol kenarında bulunan ormanlık alana alevler sıçradı.

Kısa sürede ormana doğru ilerleyen yangını gören vatandaşlar durumu 177 Orman Yangın ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınına 2 uçak, 4 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ile müdahale ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de 5 itfaiye aracı, 2 su tankeri ve 11 personel ile yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Ekiplerin kısa sürede yaptığı müdahale sonrası yaklaşık 1 saat süren yangında daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürülürken, yaklaşık 2 bin metrekarelik alan kül oldu.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER