MHP Manisa 'da toplu istifa

Meral Akşener önderliğindeki yeni partiye katılım için istifalar trafiğine bugünde Manisa MHP ‘li üyeler de katıldı. 549 kişi MHP’den istifa etti.

MHP Manisa 'da toplu istifa
 Meral Akşener önderliğindeki yeni partiye katılım için istifalar trafiğine bugünde Manisa  MHP ‘li üyeler de katıldı. 549 kişi MHP’den istifa etti.
Partililer eski MHP İl Başkanlarından Tamer Akkal'ın Kentpark'taki işyerinde toplandı. Partiden daha önce istifa eden Tamer Akkal ile birlikte eski Milletvekili Mustafa Enöz, eski Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, eski Akhisar Belediye Başkan Adayı Mansur Onay, eski Gördes Belediye Başkanı İbrahim Emre, eski Turgutlu İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu, eski Salihli İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ, eski Saruhanlı İlçe Başkanı Mustafa Güvenç, eski Kırkağaç İlçe Başkanı Vedat Terdi, eski İl Ocak Başkanı Yıldırım Şekercioğlu, eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Oral, eski Milletvekili Adayı Engin Kabadağ, Turgutlu eski Ocak Başkanı Ahmet Ertan ve MHP'nin çeşitli kademelerinde yer alan partililer yer aldı. Bu arada yapılan toplantıda AK Parti’den istifa ederek Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde bağımsız üyeliğine devam eden Orkun Şıktaşlı’nın da bulunması dikkat çekti.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Tamer Akkal;
Kıymetli dava arkadaşlarım, değerli dostlarım ve basınımızın güzide temsilcileri;
Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz şeref verdiniz.
Bugün burada ülkemizin içinde bulunduğu siyasi durum ve gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunacağız.
Konuşmama başlamadan önce başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, cennetmekan Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ, istiklal ve davası uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimiz adına sizleri 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İSTİKLAL MARŞIMIZI söylemeye davet ediyorum.
Değerli arkadaşlar, 
Hepimizin bildiği gibi ülkemizin bulunduğu coğrafya, tarihi geçmişimiz üzerinden bir kuşatma altındadır. Üç yanı denizlerle kaplı son vatanımız Anadolu’nun dört bir yanı adeta iç ve dış düşmanlarla çevrilmiştir. Bir yanda 30 yılı aşkın ayrılıkçı PKK kanlı terör örgütü, diğer yanda küresel güçlerin beslemesi cani terör örgütü İŞİD, öbür tarafta devletimizin milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğüne kast eden alçak FETÖ terör örgütü, diğer yanda da uluslar arası arenada Amerika Birleşik Devletlerinden Çin’e kadar ülkemiz üzerinde hesaplar yapan emperyalist güçler.
Bütün bunlar bilinirken ülkemiz iç siyaseti de son 15 yılda maalesef iyi yönetilememiştir. İktidar, sorunları çözme makamı olmaktan çıkmış; sorunları adeta katlayarak ülkemizi içinden çıkarılmayacak noktalara getirmiştir. Muhalefet partileri ise sorunlara çözüm önermek yerine koltuk sevdası peşine düşerek adeta kayıkçı kavgasıyla bozulan bu anlayışa katkıda bulunmuşlardır. İktidar partisine alternatif oluşturamamışlar. Hatta belki de dünyada ilk defa muhalefet partisinin ana muhalefet partisine muhalefet ettiği bir durum oluşmuş ve böylece zımmen iktidarının değirmenine su taşınmıştır. 
Millet memnun olmamasına rağmen ehveni şer diyerek AKP’yi 15 senedir iktidarda tutmuştur.
Birçoğumuz bu süreçte yapılan hataları zamanında görmüş partinin her türlü yetkili makamlarına uyarılarımızı ve durumun düzeltilmesi için önerilerimizi sunmuştuk. Fakat bizim bu doğru tavrımız, Genel Merkez tarafından gün geldi ajanlıkla, gün geldi hainlikle gün geldi Fetöcülükle itham edilerek maalesef iftiraya kurban edildi. Hatta son zamanlarda parti içerisinde uygulanan tavır ve yanlış yönetim şekli ülkücü fikriyattan tamamen uzaklaşmış maalesef ki bu durum parti meselesinden çıkmış artık ülke adına zarar verir konuma gelmiştir. Kendi koltuk ve makamlarını koruma adına iktidar partisinin uydusu haline gelmiştir. Son dönemde Anayasa Değişiklik Paketi referandurumunda parlementer demokrasiden vazgeçerek ülkeyi tek adam rejime konumuna getiren fiili durumun baş müsebbibi olunmuştur. Bu durum MHP’nin iktidar partisini iktidar partisinden fazla savunur ve kollar duruma gelmesine sebep olmuştur.
MHP’nin her kademesinde görev almış dava arkadaşları olarak her türlü hukuki ve demokratik haklarımızı kullanmak suretiyle mücadelemiz maalesef iktidar desteği ile sonuçsuz bırakılmıştır. Hatta 752 üst kurul delegesinin özgür ve hür iradesiyle gerçekleştirdiği Olağan Üstü Genel Kurul bir hukuk garabetiyle iptal ettirilmiştir. Bununla da kalınmayıp ömrünü bu davaya adamış, seçimle gelen bir çok yönetici arkadaşımız hiçbir sebeb gösterilmeksizin sudan bahanelerle partiden ihraç edilmiştir. Bu haksız ve hukuksuz durum ülkücü tabanı son derece rahatsız etmiştir. Yapılacak bir şey kalmamış her türlü yol
2/2
denenmiştir. Başbuğumuz ‘ülkücülük MHP ‘de olur’ sözü maalesef bu şartlarda geçerliği yitirmiş ve MHP Başbuğumuzun MHP’si olmaktan çıkmıştır. Ülkücü fikriyatın iktidar olabilmesi için yeni bir partinin kurulması kaçınılmaz olmuştur. 
Hatta kurulacak olan yeni parti sadece milliyetçi ülkücü tabanın değil Tüm Türk halkının talebi ve isteği konumuna gelmiştir. Filizlenen yeni parti için toplumun her kesimine hitap eden Türkiye sevdalısı Sayın Meral AKŞENER hanımefendi Türk Milletinin umudu olmuştur. Milyonlar O’nu beklemektedir. 
Yeni parti, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine sonuna sadık, 15 senedir siyaseti kirleten kaba-argo ve niteliksiz politik üslup ve yönetim anlayışının kaldırılacağı, devlet yönetiminde adalet ve liyakatin yeniden tesis edileceği demokratik bir ortamın oluşturulacağı, rant ekonomisi ve adamcılığın ortadan kaldırılacağı, kökü orta asyada gövdesi anadoluda kolları da Tüm Türk coğrafyasında olan bu necip milletin gerginlik ve kamplaşmadan uzak tutularak birlik-beraberlik ruhu içinde özüne döndürüleceği bir parti olacaktır. 
Hedefimiz, peygamber efendimizin ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır’ hadisi şerifinden düsturla tüm gücümüz ve enerjimizle çalışmak olacaktır. 
İdealimiz , Sayın Meral AKŞENER’in de dediği gibi ülkemizdeki herkesin sofradaki yemeklere eşit şekilde uzanabileceği bir bayram sofrası olacaktır.
Bu gün burada MHP’nin hemen her kademesinde yer almış eski milletvekillerinden, belediye başkanlarına, il başkanlarından ilçe başkanlarına ve hatta şu an görevi başında bulunan ilçe başkan yardımcılarından yöneticilerine kadar Türkiye için elimizi taşın altına sokuyor ve Sayın Meral AKŞENER’in kuracağı yeni partide görev almak üzere 549 tane parti üyesi olarak istifa ediyor yeni başlangıçlara yelken açıyoruz. 
Bu bir son değil ülkemiz için yeşerecek güzel günlerin başlangıcıdır.
Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 
Ne Mutlu Türküm Diyene ! dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 23:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halilibrahim durmus
Halilibrahim durmus - 7 yıl Önce

Hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER