Reklam tartışmasını bitirecek işte o belge !

Manisa’da ilan ve reklam panolarıyla ilgili eleştirilerde bulunan AKP’nin, Büyükşehir Belediyesi encümeninde reklam alanlarının 3 yıllığına SPİLAŞ AŞ’ye kiralanmasına onay verdiği ortaya çıktı. AKP’li 5 üyenin reklam alanlarının 3 yıllığına kiralanmasında imzalarının bulunmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi’ni işgalci olarak suçlaması büyük tepki çekti.

Reklam tartışmasını bitirecek işte o belge !
Manisa Büyükşehir Belediyesini reklam alanlarının işgal etmekle suçlayan ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilan alanlarına kendi panolarını asan AK Partilileri bu imzalar zor duruma sokacak. Büyükşehir Belediyesi encümeninde 10 Haziran tarihinde reklam yerlerinin işletilmesi ve yeni reklam alanlarının kurulmasına ilişkin ihalede, AK Partili 5 üyenin reklam alanlarının SPİLAŞ AŞ’ye kiralanmasına onay verdiği ortaya çıktı. AK Partilileri kendi imzaları ile vuran SPİLAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eryılmaz, AKP’lileri ‘ bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ sözleriyle eleştirdi.

ZİMMET ÇIKAR

SPİLAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi Encümeninde 10 Haziran tarihinde yapılan ihaleyle Manisa Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde reklam amaçlı kent mobilyalarının kurulması ve mevcutlarla birlikte 3 yıl süre ile kiralanmasına karar verildiğini açıkladı. Bu kararda AKP’li 5 üyenin imzası bulunduğuna ve onay verdiklerine dikkat çeken Eryılmaz, “Reklam alanlarıyla ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi haziran ayında belediye encümeninde ihale yaptı. 3 firmanın katıldığı ihale kıran kırana geçti. 5 AKP’li encümen üyesinin olduğu yerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait SPİLAŞ şirketi bu ihaleyi kazandı. Aylık bedeli 87 bin lira olmak üzere 3 yıllık ihale sonucunda SPİLAŞ A.Ş. reklam alanlarını işletmekle mükellef. Yapılan saldırılarda SPİLAŞ’ın reklam panolarına yapılıyor. İhale edilmiş yer meclis kararıyla alınmak isteniyor. Ama üç yılık bir süre var. Bu süre sonunda yeniden ihale yapılacaktır. Yada meclisin herhangi bir kararı varsa da İçişleri Bakanlığı’nın görüşünden sonar uygulanacaktır. Ama üç yıl süre ile bu yerlerin SPİLAŞ AŞ tarafından belediye encümeninde kararı alınmıştır. 5 AKP’li üyenin nezaretinde onların imzası ile bu ihale yapılmış ve sözleşme imzalanmıştır. Yunusemre ve Şehzadeler ilçeleri dahil olmak üzere 17 ilçedeki reklam mecraları SPİLAŞ AŞ işletmesindedir. Bundan sonra yapılacak zararlar SPİLAŞ’a yapılacaktır. Bundan dolayı meclis aykırı karar alırsa meclis üyeleri zimmet ile karşılaşabilirler” diye konuştu.  



                                     İŞTE O BELGE

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER