Selçuk Özdağ'ı büyükşehir başkan adayı yapmazlar

Konuğu olduğu Manisa Web TV'de gündeme yönelik sorulara samimi yanıtlar veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın, kendisini hedef alan haksız eleştirilene sert yanıt verdi. Bugüne kadar bel altı siyaset yapmadığı ve sadece vatandaşa hizmet etmeyi amaçladığını vurgulayan Başkan Ergün, Özdağ'ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı telaşına düştüğünü belirtti.

Selçuk Özdağ'ı büyükşehir başkan adayı yapmazlar
 Konuğu olduğu Manisa Web TV'de gündeme yönelik sorulara samimi yanıtlar veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın, kendisini hedef alan haksız eleştirilene sert yanıt verdi. Bugüne kadar bel altı siyaset yapmadığı ve sadece vatandaşa hizmet etmeyi amaçladığını vurgulayan Başkan Ergün, Özdağ'ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı telaşına düştüğünü belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Web TV'de yayınlanan ‘Başkanla Başbaşa' programına konuk oldu. Manisa gündemine yönelik sorulara samimi yanıtlar veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yaptığı eleştiriler karşısında dobra dobra açıklamalarda bulundu. Manisa Web TV ekranlarından geçtiğimiz hafta ‘Bana kim çatıyorsa batıyor' yönünde kullandığı cümlenin saptırılarak kullanıldığı ve bel altı siyaset yapıldığını vurgulayan Başkan Ergün, “Bir insan karşısındakini itham altında bırakmak için, kelimeleri saptırtarak, buradan alıp buradan vurmaya çalışanlara bir kere daha söylüyorum. Bel altı siyaseti yapanları Manisa halkına havale ediyorum. Kimi hedef göstermişim orada. Ben kimseyi hedef göstermedim. Ve isim de vermedim. Anlayan anlasın. Bana kim çatıyorsa batıyor dedim. Dün ilgili vekil bana çatan çarpılıyor dediğimi söylemiş. Öncelikle bunu dinleyeceksin, doğru bilgiyi alacaksın. Ardından cin midir şeytan mıdır demiş. Kimin cin, kimin şeytan olduğunu Allah bilir, sen bilemezsin” dedi.
“Yarası olan gocunsun, ben isim vermedim”
Bugüne kadar bel altı siyaset yapmadığı sadece vatandaşa hizmet etmeyi amaçladığını belirten Başkan Ergün, “Ben seni Allah'a havale ediyorum. Nereden kimin ne şekilde çarpılacağını Allah bilir. Bu söylemi kendi üzerine almış, çarpıtarak basına servis etmiş. Yarası olan gocunsun, ben kimseye isim vermedim. Kendi üzerine alınmış. Ben çatan batar demişim, o çatan çarpılır demiş. Demek ki basın danışmanları ona yanlış bilgi veriyor, ya da öyle işine geliyor. Bu kişiye ne denir. Ben o kelimeyi kullanmak istemiyorum. Vatandaş değerlendirmesini yapsın. Ben bugüne kadar bel altı siyaset yapmadım. Yapmaya da niyetim yok. Ben sadece vatandaşıma hizmet etmeye çalışıyorum” dedi.
“Liderimize yönelik hakaretlerini de unutmadık”
Ülkücü camiadan geldiğini söyleyen ilgili vekilin geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik hakaretlerinin de unutulmadığını dile getiren Başkan Ergün, “Şunu da söyleyeyim. İlgili vekil kendini ülkücü camiadan geldiğini söylüyor. Geçmişte hangi kanallardan ne açıklama yaptığını, kimleri övdüğünü, MHP'li olduğunu iddia eden bu vekilin, sayın liderimiz Devlet Bahçeli'ye etmediği hakaretleri bırakmadığı TV programlarının görüntüleri sosyal medyada mevcut. Sayın liderimize söylediği lafları ülkücü camia biliyor. Bunu biz unutmadık. Ülkücü camia da unutmadı. Bunları size hatırlatırlar. Bugün el birliğiyle hareket ediyoruz dediğiniz, Sayın Devlet Bahçeli'ye bundan bir iki sene önce neler söylediğinizi ülkücü camia çok iyi biliyor, sayın liderim de biliyor. Manisalı da sizi biliyor. Bunlar da yakında dökülür, zaten her yerde var” dedi.

“Adaylık hesabına girmiş”
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı hesabına girdiğini belirten Başkan Ergün, “Ne hikmetse bu ilgili vekilimizin 3. dönemi bitiyor, her hükümet kurulurken, her bakanlar kurulu oluşmadan önce 'Manisa'ya bakanlık geliyor' haberlerini yaydırmaya çalışıyor. Kendini bu memlekete bakan yaptıramadı. Sonuç kaç tane hükümetin bakanlar kurulu değişti. Manisa'dan bir tane bakan yok. Şimdi bir hırs tutmuş, doludizgin gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağım hesabına girmiş. Biz adayları gördük. 2 tane seçim geçirdik. Vatandaşımız doğru kararı verdi, sonucunda ben bugün bu makamdayım. Buna herkes saygı gösterecek” dedi.
“Aday Yapmazlar”
2019 yılında AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmayacakları düşündüğünü dile getiren Başkan Ergün,” 2019'da kim aday olur, kim olmaz, benim bile olacağım daha belli değilken böylesine kirli bir siyaset yapmalarını esefle karşılıyorum. Takdiri Manisa halkına bırakıyorum. 2019 yılında tamamen Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma telaşına girmiş. Ben size söyleyeyim, bu kadar da iddialıyım. 2019 yılında Selçuk Özdağ'ı, AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmazlar. Bu kalbimden gelen bir his. Yapmazlar Selçuk bey, bunu da öğren” ifadelerinde bulundu.
“Biz emirleri Genel Başkanımızdan alırız”
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın 15 Temmuz darbe girişimini ardından düzenlenen programlara katılmadığı yönündeki suçlamalarına da sert yanıt veren Başkan Ergün,” Sayın vekil 15 Temmuz programlarına katılmadığımı da söylemiş ve bunu suçlama mahiyetinde söylemiş, öncelikle biz Milliyetçi Hareket Partisi belediyesiyiz. Sayın liderimizin vermiş olduğu talimatlar ve emirler doğrultusunda hareket ederiz. Nereye ne zaman katılacağımızı, aldığımız emirlere ve talimatlara göre uygularız. Yenikapı Demokrasi ve Şehitler miting günü, Genel Merkezimizin bizlere verdiği talimat gereği, mitinglere katıldık ve desteğimizi verdik. Sayın Genel Başkanımızın ilk gece Türkiye'ye vermiş olduğu açıklamaları Selçuk Bey'in bir kere daha dinlemesini istiyorum. İlk tepkiyi koyan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'dir. Yine söylüyorum. Biz Sayın Devlet Bahçeli'den aldığımız talimat gereği hareket ederiz. O düsturdayız. O çağırmış ta ben ondan gitmişim. Ben sana tabii değilim, sayın vekilim. Senin çağırmanla da gitmedim ben oraya. Ben emri genel başkanımızdan alırım. Senden değil. Bunu da böyle bilsin” dedi

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER