Sokak hayvanları için gezici ekip kuruldu

Manisa ilçelerindeki sokak hayvanlarının çevreye zararlarının azaltılması ve halkın huzurunu bozmamak için artık gezici ekipler ilçe ilçe gezecek.Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, ilçe bakımevlerinde bulunan hayvanların kısırlaştırılmalarına destek olmak amacıyla gezici bir ekip kurdu.

Sokak hayvanları için gezici ekip kuruldu

 Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, sokak köpekleri sorununun çözümünde en önemli görevin köpeklerin kısırlaştırılması olduğunun İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantılarında vurgulandığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, geçici hayvan bakımevi olan ilçe bakımevlerinde bulunan hayvanların kısırlaştırılmalarına destek olmak amacıyla gezici bir ekip kurdu. Büyükşehir Belediye Kanunu gereğince tüm ilçelere hayvan barınakları yapılmasının planlandığını belirten Sağlık İşler Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, yeni barınaklar yapılıncaya kadar ilçelerde bulunan ve ilçe belediyeleri tarafından işletilen mevcut hayvan barınaklarına destek olmak amacıyla böyle bir hizmet sunacaklarını belirtti. Aykurt, “İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantılarında Manisa ilimizde sokak köpekleri sorununun çözümünde en önemli görevin köpeklerin kısırlaştırılması olduğu ancak ilimiz genelinde belediyeler tarafından yapılan kısırlaştırma sayısının az olduğu vurgulandı. Ayrıca bu sayının süratle arttırılması gerektiği belirtildi. Amacımız 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde barınaklarda bulunan ve kısırlaştırılmayı bekleyen sahipsiz köpeklerin operasyonlarını yapıp kayıt altına alarak doğal ortamlarına bırakmaktır. Böylece barınaklarda bulunan köpek sayısı da azalacaktır” diye konuştu.



Büyükşehir Ekibi Hazır

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde başlatıldığını belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, “Çalışmalar kapsamında 1 veteriner hekim, 1 veteriner tekniker, 1 yardımcı personel, 1 şoför ve araçtan oluşan gezici ekibimiz kurulmuştur. Öncelikle barınağı olan ve operasyon yapmaya uygun alt yapısı mevcut olan ilçe belediyelerimizle görüşerek, onlarla koordineli olarak bir program dahilinde barınaklarda bulunan köpeklerin kısırlaştırma operasyonları yapılacaktır. Böylece sokak hayvanları sorununun çözümüne Büyükşehir Belediyesi olarak bir katkıda bulunacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER