Çocuğunuzun başı ağrıyorsa mutlaka doktora götürün

Küçük yaşlardaki çocuklarda baş ağrısı sık sık görülebiliyor ve bu yüzden aileler baş ağrılarını önemsemiyorlar. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şimşek çocuklarda baş ağrısının altında çok ciddi sağlık sorunları olabileceğini ve mutlaka muayene edilmesi gerektiğini söyledi.

Çocuğunuzun başı ağrıyorsa mutlaka doktora götürün
selcuk

 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Ali Şimşek, boğaz enfeksiyonu, ağız çevresinin her türlü enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu, beyinle ilgili enfeksiyonlar, göz problemleri, diş enfeksiyonu, bazı sistemik enfeksiyonların çocuklarda baş ağrısı yapabileceğini söyledi.



Baş ağrısı olan bir çocuğun önemsenmesini ve tedavisinin yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ali Şimşek , şöyle devam etti: "Beyin kanaması, menenjit, orta kulak iltihabı, sinizüt ve stres gibi nedenler de baş ağrısı yapabilir, hastalığa göre de tedavisi değişir. Boğaz enfeksiyonu tedavi edilmezse nefrit hastalıgına neden olabilir. Çok basit nedenler olabilir ama hayati yaşamı etkileyecek ciddi sağlık sorunudur. Çocuğun huzursuz olması, iştahının azalması, huy değişikliginin olması hastalığı açısından son derece önemlidir. Eğer çocuk baş ağrısını şikayet ediyorsa, ebeveyni bunu ciddiye alıp bir hekime başvurmalıdır. Çocuklardaki baş ağrısı önemsenmeli ve ihmal edilmemelidir."

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER