Demirci Devlet Hastanesi ile ilgili skandal iddialar

Manisa'nın Demirci ilçesi Devlet Hastanesinde geçtiğimiz Perşembe günü dünyaya gelen Y. Bebeğin ailesince ortaya atılan iddialar bugüne kadar duyulmuş, görülmüş şeyler değil.

Demirci Devlet Hastanesi ile ilgili skandal iddialar
 Öğrenilen bilgilere göre Manisa'ya bağlı Demirci ilçesi Devlet Hastanesinde geçtiğimiz Perşembe günü H.U ve M.U çiftinin bir kız çocuğu dünyaya geldi.

İlk günü annesinin yanında geçiren Y. Bebek ailenin ifadelerine göre gayet sağlıklı bir bebekti.

Ertesi günü taburcu edilecek bebek hemşire tarafından annesinin yanından alınarak anneannesinin refakatiyle başka bir odaya alındı.

Bebeğin topuğundan kan alınarak taburcu olmaları için işlemlerin tamamlanacağı belirtildi.

Cuma günü taburcu edilen anne ve bebek eve döndüklerinde anne çocuğunun sağ kolunun kıpırdamadığını hissetti. Kolda hafif morarmanın başladığını gözlemleyen aile 2 günlük bebeği Demirci Devlet Hastanesi Acil servisine getirdiler.

Ailenin bu aşamadan sonraki iddiaları ise şöyle.

“Bebeğimizi acil servise getirdik, bebek ilk doğduğu gün gayet sağlıklıydı hemşiresi doktoru bebeğimizin gayet sağlıklı olduğunu bizlere de ifade ettiler. Doğumun ardından bebek ve anne bir gün geçirdiler. Cuma günü bebeğin ve annenin taburcu edileceği söylendi. Bebek başka odaya alınacak dendi. Taburcu olmadan hemen önce bebeğin odasına gelen hemşire bebeğin başında refakatlı bulunan anneannesini odanın dışına çıkardı. Hemşire bebeğin topuğundan kan aldıktan sonra taburcu olabileceğimizi söyledi.

Bir süre sonra bebeğimizle birlikte anneyi hastaneden alıp eve döndük. Eve gelince ilk gün gayet hareketli olan bebeğimizin sağ kolunu kıpırdatamadığını gözlemledik, bebeğin kolunda dirsek bölümünde hafiften de bir morarma söz konusuydu.



ORTOPEDİ UZMANI BAŞHEKİM ACİLE GELMEYİP RÖNTGENLERİ CEP TELEFONUNDAN İSTEDİ

Demirci Devlet Hastanesi acil servisine getirdik. Acildeki doktor bebeği muayene ettikten sonra röntgen çekilmesine karar verdi ve konunun ortopedik bir durum olduğunu söyledi. Bu esnada aynı zamanda hastanenin başhekimi de olan ortopedi uzmanına haber verildi. Ancak ortopedi uzmanı başhekim acil servisine gelmedi. Telefonla konuştuktan sonra çekilen röntgenleri cep telefonundan başhekime gönderdiler. Telefondan röntgenleri inceleyen başhekim acilde o anda görevli bulunan hekime "endişelenecek bir durum yok, Pazartesi günü gelsinler bir kontrolden geçirelim" dedi. Bebeğin kolundaki morarma bu geçen süre içinde tamamen belirgin bir hale geldi. Pazartesi günü yeniden Demirci Devlet Hastanesine gittik, burada ortopedi uzmanı doktor muayenenin ardından bebeğin sağ kolunda çıkık olduğunu söyleyerek, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi servisine bizi sevk etti. Burada bebeği muayene eden doktorlar bizi Atatürk Araştırma Hastanesine gönderdiler. Bebeğin burada yapılan muayenesinde sağ kolunda darp olduğu ve kolun dirsek bölümünden sonra iki ayrı yerden kırık olduğu söylendi. Buradaki doktorlar böyle bir kırığın doğum esnasında olamayacağını bunu da raporlarında belirteceklerini söylediler. Bu teşhisin ardından Tepecik Devlet Hastanesinde bebeğin kolundan ameliyat edilmesi kararı çıktı. Henüz 2 günlük ve sağlıklı olarak dünyaya gelen bebeğimiz hemşirenin topuktan kan alması sırasında kolundan darp edilerek kolu kırılmıştır. Sağlık Bakanlığına şikâyet edeceğiz, maddi ve manevi tazminat davası açacağız, burada ihmal söz konusudur, başhekimin haber verilmesine rağmen acile gelip muayene etmemesi, röntgeni cep telefonundan isteyerek, telefonda gördüğü fotoğrafla  teşhis ederek, acildeki görevli hekimin ise bizi eve göndermesi affedilecek şey değil “ dedi.



Bebeğin doğumundan itibaren yanında bulunan anneannenin iddiaları ise kafaları tamamen karıştırdı. Anneanne “taburcu olacağımız gün topuktan kan almaya gelen hemşire beni dışarı çıkardı bir süre sonra kan alıp dışarı çıkarken “ne hareketli bir çocuk beni çok uğraştırdı “ diyerek yanımızdan ayrıldı, bebeğimiz ben dışarıda iken ve hemşire kan alırken en az 15 dakika ağladı feryat etti, bebekte hiçbir şey yoktu, ne olduysa hemşireden sonra oldu” iddiasında bulundu.

Aile ortaya çıkan bu durumun ardından adli makamlara başvurdu. Öğrenilen bilgilere göre bebeğin ailesi ve yakınları başhekim, doktor ve hemşireden şikâyetçi oldular.

6 günlük talihsiz Y. Bebek ise kolundaki 2 kırık yüzünden İzmir Tepecik Devlet Hastanesi Ortopedi bölümünde  ameliyat olmayı bekliyor.

Bu iddialarla ilgili ve Y.bebeğin sağlığıyla  ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.



HABER VE FOTOLAR-Mustafa Temiz-DEMİRCİ

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 02:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
ergun dikmen
ergun dikmen - 8 yıl Önce

Çok ilginç bir olay İnşallah gerçekler ortaya çıkar. takipteyiz

halil yaramis
halil yaramis - 8 yıl Önce

20/12 2015 pazar günü evde iş kazasıgeçirdim bacakta kesik olustu benimde fotaraf çektiler salihliye gönderdiler yolda kanama geçirdim turnike yaparak hayatta kalmayı başardım ege unuversitesinde kalp damar doktoru tarafından kanamam durduruldu optepedi doktoru dikti ölüm riski geçirdim ben ogun ku nöbetçi doktorlardan sikayetciyim

y.kurt
y.kurt - 8 yıl Önce

bu daha neki sağlam ayakta hastaneye giden hastanın ölüpde çıktığını gördük biz

Saliha
Saliha - 8 yıl Önce

ALLAH sağlıkçıların yardımcısı olsun.

SIRADAKİ HABER