Safra kesesinde taş var denilen kadında safra kesesi çıkmadı

63 yaşındaki Nurten Vatansever isimli kadının başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi .Vatansever safra kesesinde taş var raporu verilerek ameliyat edildi,ancak ameliyat sırasında kadının safra kesesinin yerinde olmadığı anlaşıldı.Talihsiz kadın başına gelenleri anlatabilmek için şimdi kapı kapı dolaşarak hakkını aramaya çalışıyor.

Safra kesesinde taş var denilen kadında safra kesesi çıkmadı
selcuk
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde safra kesesi daha önce alınan kadın hastaya önce “Safra kesende taş var” raporu düzenlenip ardından ameliyat sırasında safra kesesinin olmadığı orta çıktı. Ameliyatı yapan cerrah doktorun hasta yakınlarına “Emekliliğime az kaldı bir hata yaptık aramızda kalsın” dediği öne sürüldü.
5 yıl önce karın ağrısı şikayeti ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giden 63 yaşındaki Nurten Vatansever, burada safra kesesinde taş olduğu teşhisi ile tedavi gördü. Aradan geçen yılların ardından karın ağrısı ve sancıları artan Vatansever, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Radyoloji bölümünde görevli doktor A.C., tarafından yapılan inceleme “Safra kesesinde taş var” şeklinde rapor düzenlendi.
“ŞİKAYET ETMEYİN, ARAMIZDA KALSIN EMEKLİLİĞİME AZ KALDI”
Raporu dikkate alan Genel Cerrah N.İ. hastayı ameliyata alıp, ameliyat sırasında hastanın aslında safra kesesinin olmadığını gördü. Bunun üzerine Nurten Vatansever’in (63) eşi Naim Vatansever’le görüşen Doktor N.İ, “Eşinizde safra kesesi yok. Bu daha önce alınmış. Madem öyle karın açıkken karaciğerdeki kisti alalım. Kusura bakmayın bir hata oldu bağışlayın. Emekliliğime 2 yıl kaldı. Filmi çeken doktor da yeni başladı işe şikayetçi olmayın” dedi.
SAFRA KESESİNİN ALINDIĞINDAN HABERLERİ YOK
Ameliyat günü olan 25.06.2015 tarihinden önce 22.06.2015’ de düzenlenen raporda “Safra kesesi izlenmedi” ibaresi ile safra kesesinin olmadığı ameliyat öncesinden tespit edilmiş. Bu raporu da avukatları aracılığıyla almayı başardıklarını belirten Vatansever ailesi, yaşanan durumu mahkemeye taşıdı. Nurten Vatansever, “Safra kesemin yerinde olduğunu biliyordum. Ama alınmış ve haberim yoktu. Senelerce safra kesesi sancısı çektim” dedi.
Safra kesesi olmadığı halde safra kesesi ameliyatı olan Nurten Vatansever ise doktorun ne yaptığını bilmediğini ve kendisini boş yere ameliyat ettiğini belirterek, “Doktor ne yaptığını bilmiyordu. Boş yere ameliyat oldum. Sancılarım hala devam ediyor” dedi.
Vatansever ailesi, şimdi mahkemede haklarını aramaya hazırlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 21:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER