Aile İçi Şiddet Uygulayan Personelin Sosyal Denge Ücreti Geri Alınacak Personelden Geri Alınan Ücret, Onun Eşine Verilecek

Manisa'nın Saruhanlı İlçe Belediyesinde, aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen personelin maaşına ilave olarak her ay ödenen 1.790 lira sosyal denge ücreti ile dini bayramlarda ödenen 750 lira bayram ikramiyesinin toplu olarak geri alınmasına ve bu ücretin çalışanın eşine verilmesine karar verildi.

Manisa Son Haber
Aile İçi Şiddet Uygulayan Personelin Sosyal Denge Ücreti Geri Alınacak Personelden Geri Alınan Ücret, Onun Eşine Verilecek

Saruhanlı Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel - Sen) arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri karara bağlanarak 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Belediye Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Tüm Yerel - Sen MYK Üyesi Tamer Yiğit Güler ve Sendikanın İl Temsilcisi Recep Abatay katıldı.

Daha önce yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakat metinleri taraflar arasında karşılıklı olarak imzalandı. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belediyede görevli sendika üyesi memur ve sözleşmeli memurların sosyal denge ücreti yüzde 73'ten yüzde 80'e yükseltildi.  Ramazan ve Kurban Bayramında verilen 500'er lira ikramiye ücretinin 750 liraya yükseltilmesine, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, kadın memurların 1 günlük idari izinli sayılmasına karar verildi.

31 Mart 2024 tarihinde sona erecek sözleşmede dikkat çekici bir karara daha imza atıldı. Buna göre 'Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikayeti üzerine, aile şiddet uyguladığı tespit edildiği durumlarda, söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mal ve sosyal yardımlardan elde ettikleri elinden alınarak bunlar çalışanın eşine ödenir" hükmü de kabul edilmiş oldu.

Başkan Bilgin, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, yine memurun yüzünü güldürecek bir karar aldıklarını ifade ederek, "Bizler memurun, işçinin, emekçinin hakkını elbette vereceğiz. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Bugüne kadar nasıl ki memurlarımızı ve işçilerimizin haklarını kollayıp savunduysak bundan sonra da aynı hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

İstanbul Sözleşmesinin Önemine Dikkat Çekmek İstedik

Bilgin, aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen personelin maaşına ilave olarak verilen sosyal denge ücretinin geri alınmasına ve bu ücretin çalışanın eşine verilmesi kararına ilişkin ise, "Caydırıcı olması bakımından bu konuyu da sözleşmeye koyduk. İnşallah böyle bir durumla karşılaşmayız. Ayrıca, Türkiye'nin bir süre önce imzasını geri çektiği İstanbul sözleşmesinin önemine dikkat çekmek istedik. "diye konuştu.

Sendikanın MKY Üyesi Güler ise memurlara verdiği desteğinden dolayı Başkan Bilgin'e teşekkür ederek, "Belediye Başkanımız Zeki Bilgin personeline bir kez daha sahip çıktı. Memurlarımız adına kendisine teşekkür ederim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER