Saruhanlı Belediyesi'nden Öğrencilere Kuru Üzüm

Saruhanlı Belediyesi, ilçenin başlıca gelir kaynağı olan üzümün tanıtımı ve çocukların sağlığı için 8 bin 250 öğrenciye 40'ar gram poşetler halinde dağıtılmak üzere okullara 10 bin paket üzüm hediye etti.

Manisa Son Haber
Saruhanlı Belediyesi'nden Öğrencilere Kuru Üzüm

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Başkan Yardımcısı Hüseyin Baysal ile birlikte proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş'u makamında ziyaret ederek, öğrencilere dağıtılan üzümlerden hediye etti.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Aysun Helvacıoğlu, Belediye Meclis Üyesi Hasan Aydır da İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş ile birlikte okulları ziyaret ederek, öğrencilere dağıtılmak üzere kuru üzümleri Okul Müdürlerine teslim ettiler. 

İlçe merkezi dışındaki okulların üzümleri ise Belediye Zabıta ekipleri tarafından, okul müdürlerine teslim edildi.

Başkan Bilgin Özgür Tarım'a Teşekkür Etti

Belediye Başkanı Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ilçede yetişen ve tamamı yurt dışına ihraç edilen kuru üzümün çok faydalı bir ürün olduğunu, bu nedenle çocuklara üzüm yeme alışkanlığı kazandırmak istediklerini kaydetti.

Projelerine destek olmak amacıyla İlçedeki Üzüm işletmesi Özgür Tarım firmasının hediye ettiği kuru üzümleri okullara teslim ettiklerini ifade eden Bilgin, katkılarından dolayı Özgür Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgür'e teşekkür ederek şunları söyledi;

“Kuru üzüm içerdiği besin değerleriyle özellikle çocukların gelişimini destekliyor ve C vitamininin etkinliğini artırıyor. Beynin enerji kaynağı olan kuru üzüm kansızlık, zayıflık ve birçok hastalıklara da iyi geliyor. Bizler bu bakımdan kuru üzüm tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Okul çağındaki öğrencilerin beslenmesi büyük önem arz etmektedir. Özellikle ders aralarında çocukların sık beslenmeye ve enerjiye ihtiyaçları vardır.

Ülkemizin yıllık 280-300 bin ton kuru üzüm üretimi olduğu göz önünde tutulmalıdır. Dünyada kuru üzümü üretiminde ilk sıralarda yer alan ülkemizde kişi başı yıllık üzüm tüketimi 250 gram civarındadır. Bizim üzüm ihraç ettiğimiz ülkelerin başında yer alan İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde bu oran 1600-1700 grama kadar çıkmaktadır. Üzümü üreten ancak tüketmeyen ve değerini tam bilemeyen bir ülkeyiz. Okul çağındaki çocuklarımıza bu konuda doğru beslenme alışkanlığı kazanması için üzüm verilmesi önemlidir.”

Saruhanlı'da üzüm üretimi ile geçim sağlayan bir ilçe olduğunu anımsatan Başkan Bilgin, 100 bin dekar alanda üzüm üretiminin yapıldığı Saruhanlı’da yılda 45-50 bin ton ürün elde edildiğini hatırlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER